Сензациите в пресата: Гамбийци на проби в Левски, "сините" отлагат мача с Дунав и се разделят с Митрев

От "Герена" мълчат за Делио Роси, Кобрата боксира за $10 млн. и трофея „Мохамед Али“, Серкан Юсеин катастрофира и още…

Сензациите в пресата: Гамбийци на проби в Левски, "сините" отлагат мача с Дунав и се разделят с Митрев
Сензациите в спортната преса от днес, петък, 20.07.2018 година:

„24 часа“: Левски продължава да мълчи за смяна на Роси
От „Левски“ продължават да пазят мълчание относно събитията около треньорския пост. Шокиращо в официалния сайт на Професионален футболен клуб „Левски“ до снощи нямаше съобщение за раздяла с италианския треньор Делио Роси. В сряда собственикът на клуба Спас Русев имаше среща със „синия“ наставник заради позорното отпадане в I квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа от носителя на купата на Лихтенщайн „Вадуц“. След нея „Гонг“цитира бизнесмена с информация, че е постигната договорка за раздяла с Роси и екипа му по взаимно съгласие. Над 24 часа след това няма отразяване на случилото се в сайта на „сините“. Нещо повече - стигна се дотам, че Роси цъфна на стадион „Георги Аспарухов“ в четвъртък. Не стана ясно каква е причината, но се появиха дори слухове, че той искал да води тренировката на отбора и вдигнал скандал. Според друга версия италианецът просто бил в офисите на клуба, за да оформя раздялата си.

„Тема спорт“: Кобрата боксира за $10 млн. и трофея „Мохамед Али“?

Кубрат Пулев може да се окаже в преследване на голямата награда от 10 милиона долара и трофея "Мохамед Али". Това ще се случи, ако от промоутърската къща на Зауерланд и Рихард Шефер потвърдят слуховете, че кралската дивизия на професионалния бокс - тежка категория, става част от новия сезон на Световните боксови супер серии WBSS. Този уикенд ще се проведе жребият за втората кампания на веригата. До момента се знае, че тя ще включва мачове в петел и лека полусредна категория. Третата все още се пази в тайна, но според няколко източника в Германия и на Острова това е така, тъй като става въпрос именно за тежката. Жребият за нея ще се проведе на отделна церемония, което допълнително засилва съмненията в тази посока. WBSS бяха създадени миналата година с две категории - полутежка и суперлека. Всяка от тях включва по 8 топбоксьори, като някои са притежатели и на световни пояси. До финала в полутежка стигнаха Александър Усик и Мурат Гасиев, които трябва да се изправят един срещу друг за чек от 10 милиона долара и трофея "Мохамед Али" утре вечер в Москва. Същите пари ще получи и победителят от битката между Джордж Гроувс и Калъм Смит, която е пренасрочена за септември в Лондон. Общият награден фонд на цялата организация за сезон 2017/18 пък бе 50 милиона долара. Кубрат Пулев се появява на преден план като първото име, което може да бъде записано в надпреварата в тежка категория. Със сигурност в турнира няма да участват Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Александър Поветкин и Джошуа Паркър. Освен Кобрата от worldboxingnews.net посочват като опции още Хюи Фюри. Това би означавало, че почти сигурният бой между двамата, предвиден за 20 октомври в "Арена Армеец", може да се окаже и част от въпросните серии. В списъка са още Мануел Чар, Фрес Окендо, Филип Хъргович, Луис Ортис, Ото Валин и Шанън Бригс. Дали всички тези сметки ще се окажат верни, ще стане ясно най-вероятно до края на месеца. Дотогава трябва да бъде потвърден и боят на Кобрата с братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи.

„Меридиан мач“: Водят гамбийци на проби
От мениджърската компания Superstars agency се похвалиха, че двама нейни клиенти ще преминат пробен период в Левски. Става въпрос за гамбийците Абли Санианг-Бамблие и Усман Бабу Санех. Първият е роден на 4 май 1999 година, висок е 172 сантиметра и играе като крило или офанзивен халф. Вторият - Санех, е роден на 12 февруари 2000 година. Той е с ръст 185 сантиметра и играе като дефанзивен халф. В момента обаче Левски е без треньор и не е ясно кой ще ги пробва. Ако, разбира се, те въобще пристигнат на “Герена".

„Тема спорт“: Левски отлага мача с Дунав

За да се осъществи шоу-мачът с Милан, Левски ще отложи двубоя от четвъртия кръг на стартиращата днес Първа лига. Тогава по програма сините трябва да гостуват на Дунав. Срещата в Русе трябва да е в периода 10-13 август. Провеждането й обаче ще бъде отложена във времето. До срещата с италианския гранд Левски ще има само три мача, след като отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа от лихтенщайнския Вадуц. Утре сините гостуват на Ботев Пловдив, след това приемат Черно море и имат гостуване на Ботев Враца. Милан в момента още е в начало на подготовката си. На тима на Дженаро Гатузо му предстоят три контроли. На 26 юли отборът ще играе с Манчестър Юнайтед, след това на 1 август му предстои сблъсък с Тотнъм, а на 5 август с Барселона.

„24 часа“: Неяснота за бъдещето на Митрев

Няма все още яснота около бъдещето на вратаря и титулярен капитан на „Левски“ Божидар Митрев. Той поиска смяна на почивката на реванша от I квалификационен кръг на Лига Европа срещу „Вадуц“. „Сините“ отпаднаха срамно, а на следващия ден Митрев не тренира. В края на миналия сезон той подписа нов договор. „Синият“ юноша обаче търпи само негативи при втория си престой на „Герена“. Една част от феновете са настроени здраво срещу него заради грешки при голове и не пропускат да го покажат от трибуните. Според една от версиите Митрев е поискал смяна именно заради тяхното отношение. Не е изключено вратарят, който е част от националния отбор, да поиска да си тръгне по взаимно съгласие.

„Тема спорт“: Серкан Юсеин катастрофира
Халфът на Ботев Серкан Юсеин катастрофира пред училище "Стефан Караджа" в Пловдив. Луксозният бял джип "Ауди" на играча, след като бе огледан от органите на реда, бе качен на платформа и откаран от мястото на инцидента. Футболистът видимо нямаше наранявания и ще може да играе за жълто-черните срещу Левски. До последно под въпрос обаче ще е нападателят Стивън Петков, а вероятността другите двама контузени - Димитър Пиргов и Диого Кампос, да играят е много малка.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки