Аржентинска звезда засипа със суперлативи... Делио Роси!

Вижте какво заяви по адрес на италианеца Хавиер Пасторе

Аржентинска звезда засипа със суперлативи... Делио Роси!

Левски изгони наставника си Делио Роси след отпадането от лихтенщайнския Вадуц в Лига Европа. И докато италианцът договаря условията си по раздялата с българския клуб, получи ласкави думи от един от бившите си възпитаници.

Става въпрос за новото попълнение на Рома Хавир Пасторе. Аржентинецът премина при "вълците" за 25 млн. евро от ПСЖ. А във Франция се озова срещу 40 млн. евро преди седем години с трансфер от Палермо, където наставник му беше именно Роси. Общо в кариерата на халфа за него са платени над 70 млн. евро от различни клубове. 

"Избрах да се върна в Италия, защото тук ми е познато. От тук тръгнах за големия футбол. Дължа всичко на Делио Роси. През 2009 г. той ме взе под крилото си, даде ми тактически съвети, които никога не бях получавал и които още ми помагат в играта".

"Точно той ми даде силата да играя на това ниво, на което съм в момента. Като цяло, в Палермо изкарах две невероятни години, там бях още с Антонио Ночерино, Абел Ернандес, Фабрицио Миколи, страшен отбор! Играхме финал за Купата, но паднахме от Интер, който тогава беше непобедим", заяви Пасторе по адрес на вече бившия наставник на Левски. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки