Ботев ще засилва кризата в Левски

Стивън Петков излиза в атака за канарчетата, Митрев аут от групата на сините

Ботев ще засилва кризата в Левски
Тази вечер Ботев приема Левски в двубой от първия кръг на шампионата. Сблъсъците между тези два тима винаги са с голям заряд. Няма как да е иначе, след като канарчетата сами определят съперника като "голям дразнител".
 
Домакините имат проблеми по окомплектоването на състава, но те са нищо в сравнение с тези, които са налегнали сините като клуб. Левски пристига в Коматево след най-срамното си отпадане в евротурнирите. Елиминирането от лихтенщайнския Вадуц доведе до освобождаването на Делио Роси.
 
Така днес в Пловдив те ще бъдат предвождани от треньора в ДЮШ на „Герена" Георги Тодоров. Той два пъти е бил постоянен треньор - през сезони 2002/03 и 2003/04. А сега след 15 години отново застава на мостика, макар и временно. Той заварва състав с понижено самочувствие и пълен лазарет.
 
Всъщност Левски се докара до абсолютно същата ситуация, в каквато бе преди пет години - през 2013-а. Тогава сините се прочуха в Лига Европа, отпадайки на територията на Казахстан от Иртиш. Това коства главата на тогавашния наставник Николай Митов и сините започнаха сезона без наставник. А в първия кръг столичани гостуваха на Ботев Пловдив. В драматичен двубой те поведоха, но в крайна сметка загубиха с 1:2.
 
Какво обаче ще се случи тази вечер. Домакините приемат сериозно разклатен съперник. Треньорът им Николай Киров обаче няма оптимален избор. Очаква се на вратата да застане Даниел Кайзер, а пред него в центъра на отбраната да са Кристиан Димитров и новото попълнение Костадин Ничев, тъй като Пиргов е контузен.
 
Бекове ще са Филипов и Йордан Минев. В халфовата линия ще действат капитанът Балтанов и Серкан Юсеин, а по крилата ще нападат Неделев и Ндонгала. Мачът ще започне и друг от новите - Васил Шопов, който ще играе зад тарана Стивън Петков.
 
За Георги Тодоров въпросителните са много. С контузии в халфовата линия са Филипе Нашименто и Кали Тиам. До последно под въпрос ще е Антони Белмонт. Французинът действа изключително слабо срещу Вадуц. Ако той не играе, на терена може да се появи младокът Или Юруков.
 
На вратата на Левски ще им рокада, като капитанът Митрев, който сам пожела смяна в Лига Европа заради недоволство към него от феновете, ще отстъпи мястото на Мартин Полачек. От клуба обявиха, че причината за непопадането н Митрев групата е "предстояща тежка операция на баща му".
 
За карето в отбрана има само една въпросителна - дали Ейолфсон ще играе с Яблонски, Цветкович и Горанов. В полузащитата ще започне Жорди Гомес. По фланговете ще са Габриел Обертан и Жерсон Кабрал. Почти сигурно бразилецът Паулиньо ще попадне в групата, но по-вероятно да остане резерва. Таранът Серджиу Буш е контузен и вместо него ще започне Станислав Костов.
 
И Ботев, и Левски не са в оптимално състояние, но те винаги правят напрегнати двубои. Сам два пъти под тепетата отборите са завършвали при 0:0. С успех днес Ботев ще напомпа самочувствието си. И ще направи така, че ситуацията в Левски да се усложни.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки