Сензациите в пресата: Георги Петков готов за гостуването на Хайдук

Берое ще пази парите от трансферите, армейците без Десподов срещу Локо Пд

Сензациите в пресата: Георги Петков готов за гостуването на Хайдук

Най-интересните теми от българския печат днес, 21 юли:

 

„Тема спорт”: Георги Петков готов за гостуването на Хайдук

 

Вратарят Георги Петков твърдо пропуска домакинството на Берое в неделя. Стражът получи контузия в навечерието на реванша с Илвес Тампере в София и отпадна от групата. Лекарският щаб на столичани реши да не рискува и ще остави 42-годишния Петков извън 18-те и за сблъсъка със заралии. Така под рамката отново ще е 19-годишният Стергиакис, а негова резерва ще е италианецът Емануеле Джерия.

Очаква се Георги Петков да е готов за първия дуел с Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът е на 26 юли (четвъртък), а белите тръгват ден по-рано с чартър. Вратарят пази много силно за Славия в първия двубой с Илвес, като запази мрежата си суха и стана най-възрастният българин, играл в евротурнирите.

Старши треньорът Златомир Загорчич заяви, че ще се опита да втълпи на футболистите, че въобще не трябва да мислят за Хайдук, а за старта на шампионата и утрешното домакинство на Берое.

 

„Меридиан мач”: Берое ще пази парите от трансферите

 

На този етап продължаваме да привличаме свободни агенти и няма да използваме парите от продажбата на играчи за купуването на нови попълнения, това обяви спортният директор на Берое Валентин Грудев. Той призна, че „зелените" търсят още един халф. 

"Амбицирани сме през тази година да постигнем своята цел и да се класираме за Лига Европа. Радвам се, че взехме повече пари от клаузата, която е записана в договора на Охене. Това стана със съдействието и желанието на Охене, и на неговия мениджър", продължи Грудев. Тимът от Стара Загора ще стартира без Мартин Райнов, които е контузен. Очаква се срещу Славия официален дебют със зелената фланелка да направят холандския защитник Ерол Алкан , крилото от Гвинея Бисау Меска, бразилският халф Вандерсон, халфът Александър Цветков, а Иван Минчев да изиграе първия си мач срещу бившия си отбор, с който спечели купата на България.

 

„Тема спорт”: Армейците без Десподов срещу Локо Пд

 

ЦСКА няма да може да разчита на двама от основните си футболисти в първия кръг от първенството утре срещу Локо Пд. Освен контузения Енрике, извън сметките е Кирил Десподов. Крилото има наказание за натрупани картони от миналия сезон за 1 среща. Така роденият в Кресна талант няма да се появи на терена срещу Локо Пд. Предвид отсъствието на Енрике и Десподов е ясно, че по фланговете ще атакуват Жоржиньо и Джеси, като те вероятно ще си разменят местата. Треньорът Ел Маестро събра отбора едва 6 часа след кацането в София. Тимът пристигна у нас малко след 4:00 сутринта, а в 10:30 ч. всички футболисти освен Енрике трябваше да се явят в Панчарево. Участвалите срещу Рига имаха възстановително занимание, а преди него Нестор направи разбор на представянето. Новото попълнение Мауридес и тези, които не играха срещу латвийците пък имаха пълноценна тренировка. 25-годишният бразилски нападател заяви пред сайта на ЦСКА, че се чувства добре и е готов да дебютира срещу Локо Пд в неделя. Не е изключено Мауридес да е титуляр в срещата. Той не е бил на терена от 12 май, когато записва 45 минути за Беленензес срещу Боависта (0:1).

 

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки