Дежавю за Гришо

Димитров повтаря стъпките от 2015-а, когато се срина

Дежавю за Гришо
Григор Димитров повтаря хода на събитията от сезон 2015, когато се срина драстично в световната ранглиста. В момента българинът е шести в класацията, но следващите седем седмици могат да го извадят извън Топ 10.
 
Гришо има да защитава 1000 точки от „Мастърса" в Синсинати (САЩ). През миналия сезон хасковлията имаше страхотния шанс да не се изправи срещу нито един от челната десетка в световната ранглиста по пътя към титлата.
 
Сега ситуацията е доста по-различна. Рафаел Надал и Новак Джокович са в отлична форма, Роджър Федерер традиционно показва класа на подгряващите турнири преди Откритото първенство на САЩ. Очаква се и Анди Мъри да се завърне.
 
От щаба на Димитров вече обявиха, че след провала на „Уимбълдън" тенисистът ще промени своята предварителна програма. Гришо ще посвети повече време на тренировки и няма да участва на турнира във Вашингтон (САЩ), откъдето ще загуби автоматично 45 точки. Димитров има да защитава още 90 на „Мастърса" в Монреал (Канада).
 
Вече от 10 дни Гришо е подновил тренировки. Той си взе седмица почивка, без изобщо да пипа ракета, след като беше елиминиран от Стан Вавринка още в I кръг на „Уимбълдън".
 
Подобна беше ситуацията и през 2015 г. Тогава Гришо направи на „Аустрелиън оупън" единствения си силен турнир от първата половина на сезона. Димитров отпадна в III кръг на „Уимбълдън", а веднага след това се раздели със своята приятелка Мария Шарапова.
 
Преди няколко дни американското издание USMagazine публикува материал, в който твърди, че Гришо и Никол Шерцингер не са заедно. Певицата не беше забелязана в компанията на тенисиста в дните на кратката ваканция.
 
Освен това тя публикува няколко доста загадъчни поста в социалните мрежи: „Няма нищо лошо да бъдеш като светеща пръчка. Понякога трябва да скъсаме, за да блеснем" и „Направи крачка назад, перспективата е всичко".
 
Феновете на Григор Димитров също обвиниха Шерцингер за липсата на резултати.
 
„Имаш нужда от гадже, което да бъде до теб по време на мачовете", даде безплатен съвет един запалянко в официалния сайт на Димитров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки