Адмира Вакер хвърля младоци срещу армейците

Искахме да играем срещу Рига, защото ЦСКА ни плаши, заявиха австрийците

Адмира Вакер хвърля младоци срещу армейците
ЦСКА ще се изправи във втория кръг на Лига Европа срещу завършилия 5-и в австрийското първенство Адмира Вакер. Това е един от старите местни клубове, като е основан през 1905 г. под името Адмира Виена. Бил е 9-кратен шампион, но 8 от титлите са до 1947 г., а последната датира от 1966-а.
 
Най-големият успех в евротурнирите е през 1973 г., когато Адмира елиминира Интер за Купата на УЕФА след 1:0 у дома u загуба с 1:2 в Италия. Тимът никога не е отстранявал повече от два съперника в едно евроучастие, като при последната си изява - през 2016-а, се справя със Спартак Миява и Капаз, но отпада от Слован Либерец в Лига Европа.
 
Отличителната черта на Адмира е изключително продуктивната школа. Академията на клуба е една от най-уважаваните в Австрия и редовно подхранва грандовете Рапид и Аустрия Виена, a u силния през новия век Щурм Грац. През това лято Адмира е продал трима халфове. Томас Ебнер и Максимилиан Сакс са трансферирани в Аустрия, а Маркус Лакнер - във вицешампиона Щурм. И тримата са юноши на съперника на ЦСКА и цялата им кариера дотук е преминала в тима. Адмира се е разделил и с испанския защитник Йоне Кабрера, както u с двамата си основни реализатори. В момента цели 14 футболисти в разширения състав са продукт на клубната академия, което говори за отличната работа там.
 
Адмира обаче не се бори за призови места, поради което доста често му се налага да трансферира играчи, тъй като не успява да ги задържи за дълго. На практика всяко лято се гради нов отбор и сега не прави изключение, особено в халфовата линия и в нападение. Именно текучеството в Адмира е един от плюсовете на ЦСКА. Друго предимство е, че треньорът на армейците Нестор Ел Маестро познава отлично съперника, тъй като е живял дълго във Виена, където е базиран Адмира, и има задълбочен поглед върху австрийското първенство. Веднага след реванша с Рига Нестор заяви, че шансовете във 2-рия кръг са 50 на 50. Той заяви, че на играчите на Адмира им липсва опит, но компенсират с отлична дисциплина, характер и себераздаване.
 
Стадионът на клуба BSFZ-Агепа се намира в градчето Мария Енцерсдорф, което е на около 15 километра от Виена, но футболистите са базирани в столицата. На двубоя в Рига в четвъртък имаше двама представители на Адмира, които съвсем откровено подкрепяха латвийския тим.
 
"Искахме да играем срещу Рига, защото ЦСКА ни плаши. Българите са пo-класният отбор, а и никъде другаде не сме виждали такива фенове като тези в София", обясниха австрийците.
 
След гостуването на армейците на 26-и Адмира стартира първенството с домакинство срещу Рапид Виена - на 29-и, неделя, от 18:00 часа. Отборът е имал 7 контроли през лятото - загуба с 0:1 от руския Оренбург, 1:0 над унгарския Халадаш, престижно 1:1 с ЦСКА Москва, успех с 2:1 над Ебрайхсдорф, 0:0 с Трайскирхен и загуби с 0:1 от Рубин Казан и елитния румънски Конкордия.
 
Треньор е 61-годишният Ернст Баумайстер. Той има скромна кариера като наставник, преминала почти изцяло в Адмира. Баумайстер е бивш опорен халф, стълб на Аустрия Виена, с който има 8 титли, 330 мача и 45 гола в периода 1974 - 1987 г. Национал е на Австрия с 39 мача и 1 гол.
 
През лятото Адмира е привлякъл 6-ма нови, но двама от тях със сигурност няма да играят срещу ЦСКА -16-годишният вратар Кьощенбауер и бранителят от дубъла на Хамбургер Бярне Толке, който е контузен. Тима обаче ще разчита на централния защитник Себастиан Бауер (25 г.), 19-годишния вътрешен халф от школата на ФК Копенхаген Мортен Хюлманд, плеймейкъра Марко Саханек (28 г.) от втородивизионния австрийски Флоридсдорфер и централния нападател Синан Бакъш (24 г.), който има 8  мача през миналия сезон за Бурсаспор в елита на Турция. Двубоите между ЦСКА и Адмира се очакват като не по-малко оспорвани от тези между армейците и Рига и шансовете на съперниците са напълно изравнени.

 

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки