Йосифов: Варненската публика е най-добрата в България

Централният блокировач обмисля да се оттегли от националния след Световното

Йосифов: Варненската публика е най-добрата в България

"При положение, че мачовете са във Варна, те са се доказали като най-добрата публика може би в България. Това ще ни даде една мотивация в трудни моменти да намерим сили да играем добре", сподели капитанът на националния отбор по волейбол Виктор Йосифов в началото на подготовка на тима за Световното първенство в България и Италия, предаде БГНЕС.

"Лъвовете" ще проведат първата част от подготовката си в Белмекен, от 23 юли до 11 август, а след това ще се готвят във Варна, където ще играят и своите мачове от предварителната група "D", където са още отборите на Полша, Финландия, Куба, Пуерто Рико и Иран. Опитният Йосифов призна, че това може да е последното му участие на Световното първенство.

"Поредно, за мен може да се окаже и последно. Очаквам да се подготвим добре и всеки един да даде максимума от себе си, да излезем с чиста съвест след края на това Световно. Важно ще е да направим колектив и да направим заедно отбор и да си помагаме, защото с всички тези контузии, голяма част от класата на отбора се отслаби. Това ни е един от шансовете - да направим добър колектив, което да ни помогне в мачовете. Домакинството е една мотивация, която може да ни помогне. При положение, че мачовете са във Варна, те са се доказали като най-добрата публика може би в България. Това ще ни даде една мотивация в трудни моменти да намерим сили да играем добре. Още никой не ни е поставял конкретна цел, естествено, ще бъде страхотен успех, ако можем да влезем в първите шест", коментира Йосифов. Централният блокировач призна, че вече му е трудно да издържа на натоварения цикъл на участие за клубен и национален отбор и е започнал да мисли за отказване. "Имам някакви идеи, защото тялото ми дава ясни сигнали, че не може да издържа на този ритъм. Последните десет години съм общо-взето без почивка, не съм пропускал шампионат, клубни първенства и национален отбор. Така че колкото и да имам желание да съм тук и да играя, в един момент е неизбежно, така че ще видим, нека да свърши Световното", сподели той.

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки