СЛЕД КУП ПРОПУСКИ: Лудогорец стартира успешно защитата на титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 1:0 в Разград, но потрепериха в края срещу Етър

СЛЕД КУП ПРОПУСКИ: Лудогорец стартира успешно защитата на титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Българският шампион Лудогорец започна успешно защитата на трофея си, след като победи у дома Етър с 1:0 на старта в Първа лига.

Това бе и дебют в елита на България за новия треньор на „орлите“ Пауло Аутори, който определено има върху какво да се замисли, защото неговите възпитаници пропуснаха множество чисти положения и трябваше да треперят в последните минути на мача.

Той се игра на обновения стадион „Лудогорец Арена“, а двата отбора излязоха на терена със специални тениски, подкрепящи кампанията „Червен картон за футболните хулигани“.

Малко след началния съдийски сигнал на Никола Попов домакините успяха да отбележат единственото попадение в срещата.

Това се случи още в третата минута, когато защитата на гостите сбърка при изнасянето на една топка и Лукас Саша я отне, след което подаде към Вандерсон, а той с прецизен удар по земя прати кълбото по диагонала в далечния ъгъл, за да открие резултата.

Впоследствие двата тима получиха по един свободен удар, но изпълненията на статичните положения не бяха на ниво, а в 13-ата минута Етър нанесе първия си изстрел към вратата на съперника, ала след шута на Яни Пехливанов топката премина високо над целта. 

Лудогорец отговори с две добри ситуации, но при първата Марселиньо не можа да овладее, а при втората Мисиджан опита от малък ъгъл да преодолее вратаря, но Христо Иванов бе на своя пост.

След това Марселиньо пропусна от чудесна позиция да удвои преднината на домакините, а в 30-ата минута срещата бе прекъсната за кратко заради топлото време в Разград.

Паузата обаче не доведе до промяна в поведението на двата отбора. Лудогорец продължи да диктува темпото, докато гостите от Велико Търново разчитаха предимно на контраатаки.

В заключителните минути на първата част домакините направиха два фрапантни пропуска, след като Клаудиу Кешеру и Лукас Саша бяха оставени непокрити във вратарското поле на Етър, но не улучиха рамката от непосредствена близост.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на Лудогорец, за което могат да съжаляват най-вече домакините, тъй като те имаха половин дузина изгодни положения за попадение.

Второто полувреме стартира така, както протече и първото – шампионите се настаниха в половината на гостите, а в 50-ата минута Кешеру се размина на сантиметри от втория гол след поредната отлична атака на „орлите“.

Секунди след това Козмин Моци бе на отлична позиция, ала не съумя да нанесе добър удар от десетина метра.

Не след дълго след находчив пас на Светослав Дяков топката стигна до Вандерсон, който преодоля съперник в пеналта, но вместо да подаде на Кешеру опита удар от малък ъгъл и не сполучи.

Това накара новия наставник на домакините да пусне втори нападател на терена и Якуб Швиерчок замени неубедителния Марселиньо, но на свой ред направи два пропуска.

В 76-ата минута пък Венци Василев блесна с поредната си решителна намеса, след като Кешеру и Вандерсон разиграха добре, за да се окаже голмайсторът в мача сам срещу вратаря.

Христо Иванов бе преодолян, но в последния миг Василев изчисти от голлинията с шпагат, за да запази резултата 1:0.

Той се задържа до края на срещата, макар че в заключителните минути Етър се вдигна финален щурм и можеше да изравни. 

„Виолетовите“ обаче не успяха и така Лудогорец вече има четири победи в също толкова официални срещи през новия сезон.

Припомняме, че разградчани спечелиха Суперкупата на България след 1:0 над Славия, а после победиха на два пъти Крусейдърс в първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан Сантос, 6. Сисиньо, 4. Неусиано Гусмао, 30. Козмин Моци, 90. Рафаел Форстър, 8. Лукас Афини, 18. Светослав Дяков (к), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан, 28. Клаудиу Кешеру;

ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 25. Крум Стоянов, 21. Венцислав Василев, 14. Иван Скерлев, 30. Димо Атанасов, 5. Георги Сърмов, 20. Яни Пехливанов, 8. Румен Руменов, 92. Ерик Почански, 9. Иван Петков, 73. Иван Иванов (к).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки