Славиша Стоянович е новият треньор на Левски!

Очаква се 48-годишният спец да подпише със „сините“ в понеделник за 1+1 години, пристига с двама асистенти

Славиша Стоянович е новият треньор на Левски!

Вече е сигурно, че Славиша Стоянович ще е новият треньор на Левски, научи Novsport.com.

48-годишният специалист пристигна в България вчера за преговори със собственика на „сините“ Спас Русев.

Роденият в бивша Югославия словенец вече разгледа тренировъчната база на клуба и видя победата над Ботев в Пловдив с 1:0, макар и не на живо, както се очакваше в началото.

Тази сутрин Стоянович и изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов са провели финална среща, след която беше подготвен договорът на новия наставник.

Контрактът ще бъде за срок от 1+1 години и най-вероятно ще стане факт в понеделник, когато би трябвало Левски официално да се раздели с Делио Роси.

Последният бе освободен след отпадането от Вадуц още в първия квалификационен кръг на Лига Европа и така при победата с 1:0 в Коматево на старта в Първа лига тимът бе воден от Тодор Симов и Георги Тодоров.

Въпреки това обаче от „Герена“ все още не са оповестили официално раздялата с италианеца, тъй като тя не е факт на хартия, но се очаква това да се случи в понеделник и тогава да бъде назначен Стоянович.

Бившият национален селекционер на Словения е без работа от края на 2017 г., когато напусна латвийския Рига.

Най-големите си успехи постига през 2007 и 2008 г., когато печели две поредни титли на Словения с Домжале, както и през сезон 2013/14, в който извежда Цървена звезда до първото място в Сърбия и така спира доминацията на Партизан (Белград).

Сега той ще трябва да „гаси пожара в Левски“, както пишат медиите в Сърбия, където треньорът се ползва с голям авторитет.

Очаква се Стоянович да пристигне на „Герена“ с екип от двама асистенти, като останалите представители в неговия щаб ще са българи.

Един от тях ще е треньорът на вратарите Валентин Захариев, който след идването на Делио Роси работи в „синята“ школа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки