Верея с трети опит да стартира в Първа лига с победа

Старозагорският тим е енигма и за треньора си, вратарят на столичани аут за мача

Верея с трети опит да стартира в Първа лига с победа
Верея ще започне днес своя трети сезон в елита. Проектът на Галин Михайлов, изненадващо или не, се задържа два сезона в Първа лига.
 
Днес заралии ще направят трети опит да започнат с победа, този път срещу тима на Септември. Двата отбора ще сложат и точката на първия кръг в Първа лига.
 
При дебюта си в елита през юли 2016-а Верея измъкна 0:0 като гост на друг новак тогава - Дунав, като мачът се игра в Разград. Година по-късно лъвовете пак стартираха с гостуване - този път на градския съперник Берое. Срещата отново завърши без попадения - 0:0. Така днес верейци се надяват, че най-после ще спечелят, макар в предишните два случая да имаха доста по-стабилни и добри отбори.
 
Преди 12 месеца пък Септември се завърна в елита с домакинска загуба с 0:2 от Дунав Русе, което ги амбицира този сезон да се поправят и да зарадват привържениците си с успех на старта.
 
Новият старши треньор на Верея Иван Колев, който пое тима през лятото, бе доста песимистично настроен преди началото на сезона. И ако Николай Митов ще е наясно с какъв потенциал разполага, то дори и за самия Колев старозагорският тим в момента е енигма.
 
"Започваме срещу корав съперник. Още не сме оформени окончателно като отбор. Няма промяна от последния ни мач. Има още играчи, които наблюдаваме, и такива, които очакваме да дойдат на проби. Ще стиковаме отбора в движение. Имаме нужда от още време. Очакваме и появата на нападател. Но няма да е за двубоя със Септември. Ще е чужденец, българи не останаха. Освободихме датския нападател, който бе на проби", коментира Колев пред "Тема спорт".
 
Верейци бяха на лагер в Словения, като изпробваха доста иностранци. Реално заралии ще са напълно различен тим от миналия сезон.
 
"Ще се опитаме да се противопоставим на Септември. Сега нямах възможност да ги гледам, да имам информация за тях. За миналия сезон впечатленията ми са много добри. Предполагам, че сега ще търсят надграждане. Надявам се да извадим 14-15 полеви играчи за мача. Имаме и двама вратари. Двама са с контузии и лекарският щаб прави всичко възможно да ги вдигне", каза Колев. В момента Верея разполага с точно 18 картотекирани играчи в БФС.
 
В същото време стана ясно, че вратарят на Септември Янко Георгиев ще пропусне старта на сезона. Стражът е аут за днешното гостуване на Верея, като вероятността да е на линия за домакинството на Ботев Пловдив от втория кръг на 28 юли (събота) не е голяма. Георгиев получи травма в коляното в края на юни в контролата с Монтана (2:1) и от тогава не е пазил.
 
Под рамката днес ще застане опитният Валентин Галев. Резерва ще е юношата Ивайло Василев. Мача в Стара Загора пропуска и Здравко Димитров. Атакуващият халф има наказание от миналия сезон, когато беше част от Локомотив София.
 
"Янко Георгиев ще е аут поне още седмица. И него, и Здравко има кой да ги замести, нямаме притеснения в тази насока. Отдолу идват добри кадри", сподели спортният директор Кристиян Добрев.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки