Плъзгане по наклонената плоскост

Николай Киров извади на показ проблемите в клуба

Плъзгане по наклонената плоскост
2017-а бе вълшебна година за Ботев Пд. Тимът първо спечели Купата на България, след това в Лига Европа елиминира Партизани Тирана и Бейтар Йеруасалим, преди да отпадне от Маритимо, а накрая завоюва и Суперкупата.
 
Година по-късно отборът изглежда много далеч от стандартите, които зададе. В събота вечерта Ботев загуби с 0:1 от Левски. Тимът не бе падал от този противник в Пловдив в предишните си пет шампионатни домакинства. А не бе надиграван от сините от онова 0:3 през ноември 2014-а.
 
Нещата, които Николай Киров разкри след срещата, са тревожни. Но бяха очаквани. Вечерта на 24 май 2017-а, тази, в която канарчетата вдигнаха купата, обещанията валяха като из ведро - за нов собственик, за светло финансово бъдеще, за подновяване на строежа на стадиона.
 
От тогава мина година и 2 месеца, но положението продължава да си е толкова мъгливо. А всяко следващо обещание увисва с пълна сила. Справка - мажоритарният пакет акции продължава да се държи от фенско сдружение, на "Колежа" не е забит и един пирон, а съставът продължава да бъде обезкървяван - играчите, които блясваха, по правило биваха продадени.
 
Продължава да е неясно как се издържа Ботев, по колко средства поглъща клубът, колко ще излезе анонсираното подновяване на стадиона...
 
Мистериите са много. С представянето си отборът правеше така, че проблемите да не се забелязват. Е, в мача с Левски проличаха, при това ясно.
 
Защото никак не е лесно за една година да бъдеш напуснат от футболисти като Генев, Вутов, Меледже, Косоко, Фернандо Виана... Киров не е магьосник. Затова и плъзгането по наклонената плоскост, поне спортно-технически, е видно.
 
От тима, който преди година разби с 4:0 Бейтар, са останали само Чворович (вече е резерва), Минев, Балтанов и Неделев. Затова не е чудно, че в събота Ботев загуби с 0:1 от намиращия се в много ниско положение заради отпадането от Вадуц Левски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки