Сензациите в пресата: Муслин препоръчал Славиша на Левски, Саша Симонович влиза в щаба му

Италианци гледат Тодор Неделев, Делио Роси продължава да измъчва „сините“ и още…

Сензациите в пресата: Муслин препоръчал Славиша на Левски, Саша Симонович влиза в щаба му

Сензациите в пресата днес, вторник, 24 юли 2018 година:

„Тема спорт“: Муслин препоръчал Славиша на Левски

Бившият треньор на Левски Славолюб Муслин е препоръчал на клуба Славиша Стоянович. Бившият национален селекционер на Сърбия, който изведе комшиите до участие на Мондиала в Русия, бе първа опция на собственика на сините Спас Русев. Муслин, който води тима от Терена" през 2002 и 2003 година (прави дубъл през 2002 г.), обаче отказа поканата да се завърне на "Герена". Причината е, че Левски няма как да удовлетвори финансовите му претенции. Муслин обаче е дал съвет на Русев да се свърже със Сале Янкович и Славиша Стоянович. Първият е ученик на Славолюб - той първо го прави скаут на Дървена звезда, а след това и свой помощник на "Маракана", както и в Левски. Сале обаче отказа да поеме сините. Така те се насочиха към словенеца. Официалното обявяване на Стоянович се бави, защото от клуба още не са оформили документално раздялата си с Делио Роси. Шефовете уточняват размера на неустойката, която италианецът и екипът му ще приберат. Славиша Стоянович ще получава по-малка заплата от Делио Роси. Тя ще бъде в размер на около 20 хиляди евро, докато Пророка от Римини се разписваше срещу повече. Славе ще може да доведе на "Герена" двама свои помощници. В щаба му ще влезе треньорът на вратарите на Левски Валентин Захариев. Засега не е ясно бъдещето на Тодор Симов. Той бе треньор в школата на клуба, а след това стана преводач на Делио Роси, както и негов помощник. Именно Симов бе човекът, който ръководи Левски в гостуването на Ботев Пловдив, което бе спечелено с 1:0.

„24 часа“: Делио Роси продължава да измъчва Левски

Италианският треньор Делио Роси ще бъде запомнен в „Левски“. Резултати той не постигна, но със сигурност печели приза за наставника, с когото „сините“ се разделят най-трудно. Днес се навършват 6 дни, откакто собственикът на „Левски“ Спас Русев обяви за освобождаването на Роси. Че това няма да стане по взаимно съгласие, се разбра бързо. 57-годишният италианец явно ще гледа да изцеди каквото може за предсрочното прекратяване на договора си. Ясно е, че на „Герена“ правят всичко възможно да не му платят цялата неустойка, но без пари няма да се разминат. Тегавата раздяла с Роси е причината все още да не бъде официализирана треньорската смяна при „сините“. Новият наставник на тима ще е словенецът Славиша Стоянович. Договорът му ще е за един сезон с опция за удължаване с още един.

„Меридиан мач“: Саша Симонович може да влезе в щаба на Симонович

Един от най-обичаните от феновете сърби, обличали екипа на Левски, може да се завърне на „Герена“. Става въпрос за Саша Симонович. Преди десетина дни той се похвали със своя лиценза УЕФА „А“, който му дава право да работи като помощник в елитни отбори. Доскоро дебютиралият за Левски с гол във вратата на ЦСКА атакуващ халф работеше с деца в академията Витоша. В момента обаче Симонович е свободен и има няколко предложения да започне кариера в мъжкия футбол. Ако от „Герена“ се бяха споразумели със Сале Янкович, неговото завръщане в клуба щеше да е сигурно, но и в момента той е сред опциите за асистент на Славиша Стоянович. Освен, че притежава сериозен футболен интелект, Саша познава отлично ситуацията в българския футбол и би бил от голяма полза за по-бързата адаптация на новия наставник. Той е решен да се развива в професията и не спира да търси възможности за подобряване на квалификацията си. Към него има покани за работа от сръбски и гръцки отбори, но на този етап желанието му е да остане в България, където се е установил със семейството си. 

„Тема спорт“: Клуб от Италия гледа Неделев срещу Левски

Клуб от Италия, от Серия А, е гледал Тодор Неделев в двубоя с Левски. Съгледвач на тим от Апенините бе на трибуните на базата в Коматево. Той е останал сравнително доволен от видяното въпреки загубата на канарчетата. Неделев се представи донякъде на ниво, но не успя да помогне на тима си да не започне сезона със загуба. Според запознати националът почти сигурно ще бъде продаден в чужбина до края на трансферния прозорец. Причината е нестабилното финансово състояние на канарчетата. След края на миналата кампания Неделев бе желан в Лудогорец от Димитър Димитров-Херо. Специалистът обаче напусна, а самият играч е нямал желание да отиде в Разград. Част от правата на Неделев в момента се държат от Майнц 05, въпреки че той подписа с Ботев Пловдив след неуспешния период в немския клуб. Така пловдивчани няма да получат цялата сума при продажба на играча и затова ще търсят максимално висока оферта. "24 часа" пък писа вчера, че ЦСКА отново ще се опита да привлече Тодор Неделев, към когото проявява интерес от известно време. Плеймейкърът беше на среща с фенове на армейците в Разград през март.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки