Лудогорец ще прави капо и Видеотон

Орлите ще пробват „да превземат” десета държава, сърби ще водят нападението на унгарците

Лудогорец ще прави капо и Видеотон
Днес от 20:00 часа Лудогорец приема Видеотон в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
Целта пред възпитаниците на Пауло Аутуори е да вземат надежден аванс преди реванша във Фелчут, който ще се играе на 1 август, сряда, от 21:00. Орлите до момента са безпогрешни както на континенталната сцена, така и на домашната, и оставяха противниците си капо.
 
Те елиминираха Крусейдърс с общ резултат 9:0 (7:0 у дома и 2:0 като гост), а в Първа лига подчиниха и Етър с 1:0. Под ръководството на Аутуори отборът не е допуснал попадение вече 270 минути (4 часа и 30 минути) и тази серия трябва да продължи.
 
За първи път в историята си Лудогорец ще излезе срещу съперник от Унгария. До момента в елиминации орлите са отстранявали тимове от 9 държави - Словакия, Сърбия, Италия, Люксембург, Румъния, Черна гора, Чехия, Литва, Северна Ирландия. Ще се опитат да "превземат" и десета територия. Балансът на родните тимове срещу унгарските е лош - само в 3 от 16 случаи нашите представители са продължавали напред. Сега разградчани ще пробват да се наредят до Берое, Марек и Локо София.
 
В последния си двубой - 1:0 над Етър, Лудогорец поведе рано и след това се отпусна. Аутуори вече е взел мерки това да не се повтаря тази вечер. Той обаче едва ли ще направи промени по състава, който налага от началото на сезона. На вратата ще е бразилецът Ренан дос Сантос. Карето в защита е ясно, след като румънецът Драгош Григоре не бе картотекиран в УЕФА и за тази фаза. Като бекове ще играят Сисиньо и Натанаел, а в средата на отбраната ще са Козмин Моци и Рафаел Форстър.
 
В центъра на терена ще е капитанът Светослав Дяков, а до него се очаква да застане Лукас Саша. Явно е, че Аутуори не харесва Густаво Кампаняро, който не намери място в групата за последните две срещи.
 
По крилата ще атакуват Мисиджан и Вандерсон, а Лукоки отново ще е на резервната скамейка. Темпото в играта ще диктува плеймейкърът Марселиньо. За върха на атаката Аутуори разполага с двама отлични голмайстори - Клаудиу Кешеру и Якуб Швиерчок. С по-голямо доверие пред бразилеца обаче се ползва румънецът Кешеру.
 
Тази вечер Лудогорец ще опита да действа по познатата схема - да вкара ранен гол и да насочи двубоя в руслото, в което иска. В досегашните двубои това им се получаваше.
 
Треньорът на Видеотон Марко Николич още след жребия заяви, че отбора му го очакват големи неприятности, най-вече заради силната атака на разградчани. Той трябва да е разработил план как да укроти домакините. Сърбинът няма никакви проблеми по окомплектоването на състава. Въпросителните пред него идват от колебливите изяви от началото на сезона.
 
С много мъки Видеотон успя да елиминира люксембургския Дюделанж в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, но през уикенда напомпа мускули с убедителна победа на старта на местното първенство - 4:0 над Варда. Въпреки че Николич ще обърне специално внимание на представянето на възпитаниците си в отбрана, сърбинът ще се опита да изненада домакините с преса около центъра на терена, като при отнети топки да последват добри контри. Той най-вероятно ще прибегне и до друг ход - ще пусне един до друг в атаката сънародниците си Данко Лазович и Марко Шчепович, а зад тях ще постави бившия унгарски национал Хусти.
 
Лудогорец се е прицелил в групите на Шампионската лига. Родните тимове не играят успешно с унгарците, но Видеотон е далеч от старата си слава. Затова и орлите са фаворит и ще преследват чиста победа. Ако преодолеят това стъпало, те ще срещнат победителя от двойката ЧФР Клуж - Малмьо - съперници, които също не плашат.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки