Искам още двама нови, отсече Жозе и отказа да говори за титлата

"Фред може да се првърне в ключов футболист за Юнайтед", смята Моуриньо

Искам още двама нови, отсече Жозе и отказа да говори за титлата

„Няма да отговоря на този въпрос!“

Това каза Жозе Моуриньо, след като бе попитан дали през този сезон воденият от него отбор на Манчестър Юнайтед ще се бори за титлата във Висшата лига.

„Червените дяволи“ станаха вицешампиони предната кампания, изоставайки с цели 19 т. в крайното класиране от градския си съперник Сити.

До момента и двата отбора от Манчестър направиха по само един значим трансфер, като „гражданите“ платиха почти 70 млн. евро на Лестър за Риад Марез (27 г.), а Шахтьор получи с десет по-малко от Юнайтед за 25-годишния бразилец Фред.

„Смятаме, че той ще ни помогне и може да бъде важен играч за нас, но нека почакаме“, коментира Моуриньо.

„Майкъл Карик е уникален и няма как да намерим такъв футболист, но Фред и Андреас Перейра (б.а. завърнал се след наем във Валенсия) са доста креативни и могат да разиграват добре на малки пространства, когато съперникът ни се е затворил“, допълни Жозе.

„В момента обаче не съм никак доволен, защото сме на лятна подготовка, а разполагам само с двама-трима от основните си футболисти. Националите ни ще се завърнат след десетина дни, когато ще затвори и трансферния прозорец“, каза още Моуриньо и заяви, че би искал „още двама нови“, след като бе попитан дали се надява дотогава Юнайтед да направи още входящи трансфери.

Според медиите на Острова "червените дяволи" търсят защитник и дясно крило, като се опитват да привлекат съответно Хари Магуайър (Лесттър, 25 г.) и Вилиан (Челси, 29).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки