Лудогорец опита, но не пречупи МОЛ Види (ВИДЕО+СНИМКИ)

Унгарският шампион игра "Опълченците на Шипка" пред премиера си Орбан в Разград

Лудогорец опита, но не пречупи МОЛ Види (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец не успя да победи гостуващия МОЛ Види в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига, като двубоят завърши 0:0 на „Лудогорец Арена”. Гостите от Унгария не успяха да зарадват с нищо своя премиер Виктор Орбан, който бе на трибуните да наблюдава двубоя. „Орлите” пък трябва да съжаляват, че не успяха да отбележат гол в мача, след като 90 минути пресираха своя съперник.




Срещата започна с домакински натиск, който продължи през цялото първо полувреме, но „орлите” така и не успяха да стигнат до откриващо попадение. Лудогорец неуморно атакуваше, а защитата и вратаря Ренан нямаха почти никаква работа за 45 минути игра.



След четвърт час Лукаш Саша отправи силен удар от дъгата на наказателното поле, вратарят на Види не бе особено съсредоточен и се затрудни, въпреки това успя да избие.



Най-чистото положение за  „орлите” се откри в 17-ата минута. Саша свали с глава за Вандерсон, той премина през трима бранители, преодоля и вратаря, но копна съвсем леко топката и даде възможност на Фиола да изчисти от голлинията.



В 24-ата Марселиньо пусна за Кешеру, нападателят обаче не успя да стреля точно от малък ъгъл и прати покрай десния страничен стълб.

При многоходова атака Марселиньо получи отляво, но стъпи върху топката и падна, а в 34-ата халфът шутира от наказателното поле, бранител отклони, а вратарят Ковачик успя да отбие с една ръка.



В първите минути след почивката стана ясно, че унгарците нямат намерение да рискуват и ще изиграят и втората част плътно в своята половина.

Вандерсон пробва пас в пеналта, но Ковачик отклони в корнер. При последвалото центриране Моци отклони с глава, топката попадна при непокрития Вандерсон и бразилецът пробва силен удар, но малко не му достигна да открие резултата в 55-ата минута.



„Орлите” пробваха на няколко пъти да застрашат вратата на Ковачик с далечни удари, но точността им убягваше.

Влезлият като резерва Швиерчок направи класно подаване за Марселиньо в 75-ата, след което Ковачик повали играча на Лудогорец, но страничният рефер вдигна флага за засада, каквато повторенията показаха, че не съществува.



Шест минути продължение на втората част също не бяха достатъчни за Лудогорец да стигне до гол и мачът завърши при резултат 0:0, като всичко ще бъде решено в реванша в Унгария след седмица.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки