Ще изживее ли "червена" България поредната си европейска радост?

Прагматичен ЦСКА срещу амбицирания за победа Адмира Вакер

Ще изживее ли "червена" България поредната си европейска  радост?
Време е за втория епизод от евроучастието на ЦСКА през този сезон. Днес от 20:00 часа армейците приемат завършилия пети в Австрия Адмира Вакер.
 
Въпреки многото кадрови проблеми червените са амбицирани да спечелят и третото си домакинство от началото на сезона, без да допуснат гол, след 1:0 над Рига и 2:0 над Локо Пд. Съперникът от Централна Европа също идва с осакатен състав, особено в защита.
 
Общата нагласа в ЦСКА обаче е за пореден доста оспорван двубой срещу дисциплиниран съперник. Затова и червените едва ли ще променят своя подход при новия си треньор Нестор Ел Маестро. Ще се стремят да са максимално прагматични и ефективни пред гола, без да поемат излишни рискове. В групата на армейците попаднаха само 17 футболисти.
 
Проблемите са добре известни - Тиаго, Малинов и Бодуров са наказани, а Енрике е контузен. Това ще доведе до няколко размествания в стартовите 11. В центъра на защитата до Чорбаджийски се очаква да застане Секулич, който досега бе използван като десен бек. В неговата зона пък ще започне Перейра, за когото това ще е първи старт като титуляр в ЦСКА. В халфовата линия вариантите пред Ел Маестро са доста ограничени - с по-дефанзивни функции ще са Антов и Бикел, а Пинто по всяка вероятност ще играе зад нападателя.
 
По фланговете ще атакуват Десподов и Жоржиньо. Като жокер от пейката пък се очертава отново да остане Джеси, който направи силно включване след почивката срещу Локо Пд, а и преди това в мачовете с Рига. Върхът на атаката е запазен за Мауридес, дебютирал с гол срещу смърфовете. Наследникът на Каранга показа хъс, мощна игра във въздуха и поглед върху играта и ЦСКА изглежда като осезаемо по-целенасочен отбор с неговото присъствие на терена.
 
Интересно е решението кой ще е капитан при наказанието на Бодуров, като опциите са Чорбаджийски, който носеше лентата допреди назначението на Ел Маестро, Десподов и Пинто.
 
Адмира е разклатен, след като в събота бе елиминиран сензационно от третодивизионния Ньойзидл за купата (0:1). За капак вчера стана ясно, че един от стълбовете в защита през изминалия сезон Фабио Щраус е скъсал връзки в този двубой. Освен него на Адмира днес ще им липсват още двама бранители - Петлах и Шерцер, както и нападателят Калайджич. Новият плеймейкър Саханек пък не е в оптимална кондиция и почти сигурно няма да вземе участие в мача.
 
Австрийците допуснаха цели 66 гола в 36 мача миналия сезон, така че защитата очевидно им е уязвимо звено. Помощник-треньорът Михаел Хорват заяви вчера, че именно внимателната игра в отбрана ще е ключова:
 
"Трябва да сме много компактни и концентрирани в защита. Ще разчитаме основно на контри. Искаме да постигнем добър резултат в София, а това означава да победим с 2:0. Шансовете за преминаване в третия кръг са 60 на 40 в полза на ЦСКА. Съперникът ни има много бързи футболисти и мощен централен нападател, които трябва да неутрализираме", заяви Хорват.
 
Адмира е силно обновен състав, като за тима това ще е първо евроучастие от 2016 г. Тогава австрийците елиминират два съперника в ЛЕ (Спартак Миява и Капаз), преди да бъдат спрени от Слобан Либерец. В отбора са останали само 4-ма от двубоите с чехите - резервният вратар Кутин, бранителят Звиершиц, халфът и капитан Toт и дясното крило Щаркл.
 
По време на мача днес в София пък се очакват температури между 20 и 22 градуса.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки