Етър се мъчи 88 минути, но надви Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резерва хвърли в еуфория Балъков и всички на "Ивайло"

Етър се мъчи 88 минути, но надви Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)
Етър се измъчи, но победи Верея с 1:0 на ст. "Ивайло" в мач от втория кръг на Първа лига. Гостите удържаха до 88-ата минута, когато резервата Ерик Почански хвърли в еуфория Красимир Балъков и феновете на тима.
 
 
За "виолетовите" това бяха първи три точки този сезон, след като на старта загубиха гостуването си на Лудогорец. Старозагорци пък в осми пореден мач не могат да се разпишат.
 
Срещата на "Ивайло" беше прекъсната в 3-ата минута, за да бъде почетен Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 53 години. На централната трибуна беше разпънат огромен трансперант с лика на Туньо, а феновете на родния му клуб станаха на крака и в продължение на минута не спраха да ръкопляскат.
 
 
На терена Етър очаквано притисна съперника си и още в 6-ата минута можеше да открие резултата. Топката беше центрирана към Иван Скерлев, който беше оставен непокрит в наказателното поле. Той отправи удар с глава, но над вратата на Верея.
 
Малко след това Иван Вълчанов си пробва късмета със силен шут от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите улови без проблем.
В 21-ата минута Варела засече центриране от фаул, но ударът му беше неточен. 
 
Футболистите на Верея се бранеха добре, а след малко повече от половин час игра дори можеха да поведат. Капитанът Здавко Илиев центрира на далечната греда. Бившият футболист на Левски стреля с глава, но встрани от вратата.
 
 
Второто полувреме започна с опасен удар на Майкъл Тевия. Вратарят на Етър обаче улови. Това беше и първата ситуация, в която Христо Иванов трябваше да се намесва.
 
В 64-ата минута Георги Сърмов отправи удар, който стражът на гостите спаси. Секунди по-късно Сърмов подаде към Крум Стоянов, който излезе сам срещу Георги Георгиев, който се отличи с решаваща намеса и не позволи на "виолетовите" да поведат в резултата. 
 
 
Четвърт час преди края Венци Василев засече центриране отляво, но изстрелът му излезе в аут. В 80-ата минута Велко Батрович получи извеждащ пас в наказателното поле, но стреля над вратата. Шест след това и Ерик Почански не учели вратата. Той обаче се реваншира в 88-ата, когато отклони с глава центриране на Крум Стоянов и топката се озова в мрежата на Верея.
 
 
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки