Берое ще мие срама от Разград

Александър Томаш с най-доброто cpeщу Лудогорец, Аутуори излиза с резервите

Берое ще мие срама от Разград
Берое започна сезона с равенство срещу Славия (1:1) в София, като дори можеше и да загуби.
 
Сега на заралии предстои още по-тежко изпитание - домакинство на шампиона Лудогорец - днес от 20:45 часа. Зелено-белите ще излязат с една-единствена мисъл - да измият срама от тежката загуба от съперника с 0:7 през април в Разград.
 
В края на миналия сезон Берое вече имаше възможност да направи това, като завърши 1:1 у дома с орлите. Мачът обаче бе без особено значение. В предпоследния кръг Лудогорец вече бе шампион, а старозагорци нямаше как да се преборят за третото място.
 
Днес обаче залогът е много по-голям, защото Берое заяви сериозни амбиции, а ако не спечели и сега ще удари сериозно по тях. През миналия сезон Александър Томаш взе само точка от Лудогорец в четирите шампионатни мача. За нея вече стана дума в какъв двубой бе извоювана. В останалите три срещи Берое не успя дори да вкара и бе с 0:10 голова разлика. Отделно, момчетата на Томаш отпаднаха от Лудогорец на 1/8-финалите за купата след дузпи.
 
Сега пред младия специалист няма да има никакви извинения, тъй като беройци ще излязат с най-доброто. Наказанието на капитана Mapтин Райнов от миналия сезон изтече и той ще застане в средата на терена до Иван Минчев. Отдясно на отбраната се завръща Иван Бандаловски. Той е възстановен от травмата си и ще играе вместо Милен Желев. Отляво на ариергарда ще действа Матеус Леони. Двойка централни бранители ще образуват Камен Хаджиев и новото попълнение Ерол Алкан. Атаката ще води Мартин Камбуров. От втора позиция ще му помага Борислав Цонев. По фланговете ще оперират Меска и Рубен Бригидо.
 
В същото време главният мениджър Пауло Аутуори ще направи доста промени по състава с оглед тежкия реванш с Видеотон в сряда. Орлите не успяха да победят унгарците у дома - 0:0, и сега ще трябва да хвърлят повече сили при гостуването си. Затова бразилецът е решил да съхрани някои от титулярите.
 
Така левият краен защитник Антон Недялков най-вероятно ще дебютира за Лудогорец в елита. Той вече е напълно готов за игра след периода на възстановяване от контузия и адаптация при разградчани. Бранителят влезе като резерва в реванша с Крусейдърс. Не е изключено като десен бек да видим и Цветомир Панов, както и Георги Терзиев като партньор на Форстър в центъра на ариергарда.
 
На вратата ще е Браун. В средата на терена първи минути този сезон ще получи и полският национал Яцек Горалски. Атаката ще води сънародникът му Якуб Швиерчок. От началото на кампанията Лудогорец вече записа 5 мача, включително сблъсъка за Суперкупата със Славия, като в тях не допусна нито един гол - 450 минути. Последната загуба на орлите като гост у нас в елита бе на 30 ноември миналата година - 1:2 срещу другия старозагорски тим - Верея.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки