Сензациите в пресата: Десподов прибира 30 000 лв. на месец

В Хърватия се чудят на "старчето" Петков, Локо Пловдив картотекира Илиев, Томашевич аут

Сензациите в пресата: Десподов прибира 30 000 лв. на месец

Най-интерсните теми в пресата у нас днес, 28 юли:

 

„България днес”: Десподов с нова заплата, прибира 30 бона на месец

 

Кирил Десподов полетя с нова заплата и почти прати ЦСКА в следващия кръг на Лига Европа с два гола и изработена дузпа при победата с 3:0 над Адмира Вакер. Пред 10 000 екзалтирани фенове на „Армията" и без четирима основни играчи „червените" смачкаха за едно полувреме третия в австрийското първенство и вече мислят за следващия си съперник, който почти сигурно ще е Копенхаген. Преди няколко дни героят Десподов преподписа договора си с „червените" и получи сериозно увеличение на заплатата. Според неофициални информации футболистът вече прибира по 30 000 лева на месец. Цената на Десподов също се вдигна сериозно, като в клуба вече имт конкретни оферти за него. Избраният за най-добър млад играч в българското първенство е желан от турски и английски клубове. Oт ЦСКА нямат намерение да се разделят със звездата си за по-малко от 3 млн. евро. За подобна сума това лято бе продаден и бразилецът Фернандо Каранга. След победата над Адмира Десподов отрече силната му игра да се дължи на новия договор, но е факт, че срещу австрийците футболистът изигра може би най-силния си мач с червената фланелка.

 

„Тема спорт”: Локо Пловдив картотекира Илиев, Томашевич аут

 

Локомотив Пловдив картотекира и последното си ново попълнение - нападателя Димитър Илиев. Той пропусна първия мач с ЦСКА заради проблеми с жълтата карта от последния му клуб. Международните трансферни сертификати на Посинкович и Томашевич също пристигнаха, но пък последният има да изтърпява 1 мач наказание от хърватската федерация. Така той няма да може да играе при домакинството на Славия в неделя от 18:30 часа. Милош Петрович имаше права да играе още в мача с ЦСКА, но бе оставен извън групата поради факта, че в Локо Пд има 5-има играчи извън ЕС и двама от тях винаги ще отпадат от групата.

На "Лаута" все още има двама играчи, които не са картотекирани. Единият е аржентинецът Лукас Масоеро, чийто договор все още не е входиран в централата ни, тъй като от Локомотив проверяват дали цялата документация, която играчът е представил, е коректна. Другият е бразилецът Густаво, който все още не е подписал договор с черно-белите.

 

„Тема спорт”: В Хърватия се чудят на "старчето" Георги Петков

 

Медиите в Хърватска останаха удивени от играта на 42-годишния вратар на Славия Георги Петков. Стражът бе засипан с похвали, като местните не пропуснаха да отбележат, че той е по-стар от треньора на Хайдук Желко Копич, който през септември ще навърши 41 г.

"Кое е това старче?" е едно от заглавията в авторитетното хърватско издание "24 сата”. Отговорът идва от снимката под него. Става дума за Георги Петков - вратаря на Славия, който впечатли с изявите си по време на първия мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа срещу Хайдук Сплит.

"Вратарят на българите се мяташе като котка и вдъхновяваше съотборниците си със своите спасявания. Всеки би си казал, че ще е добре да го привлечем в наш отбор. И би имал право, ако той не беше на... 42 години. Точно така. Георги Петков е роден през 1976 година и е по-стар дори от треньора на Хайдук - Желко Копич", се казва в материала. В него се отбелязва, че без намесите на Петков българският тим е щял да бъде разгромен на "Полюд". "В един момент ни се стори, че няма да може да продължи да играе заради болки в рамото, но той стисна зъби и продължи докрай", пише още в публикацията.

Хърватските журналисти правят кратък очерк на 22-годишната кариера на Петков и посочват, че вероятно е на възрастта на бащите на част от играчите на терена. "Нека да продължава така до 60 години, но другия път да не къса нервите на хърватските фенове", завършва шеговито материалът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки