Даниел Моралес: Спартак (Вн) няма да изпадне

Не съм смятал колко точки ще са ни необходими за оцеляване. Колкото по-рано ги спечелим, толкова по-добре ще е, заяви Моралес.

Даниел Моралес: Спартак (Вн) няма да изпадне

Играчът на Спартак (Вн) Даниел Моралес вече е българин. Натурализираният бразилец получи роден паспорт и вече няма да заема място на чужденец в квотата на "соколите". Вижте какво мисли сърцатият защитник за живота в България, нивото на футбола у нас и други интересни подробности.

 
Даниел, кое бе в основата да поискаш българско гражданство?
Тук животът е по-спокоен отколкото в Бразилия. В Бразилия става все по-трудно. Изискванията стават все по-огромни. Престъпността е по-голяма отколкото в България.
 
Какво мисли семейството ти за евентуално оставане да живеете в България?
Често си говорим дали ще останем в България. Дай Боже да сме живи и здрави и ще видим какво ще стане. Животът на един футболист не свършва с футбола. До когато съм здрав, ще играя. Дано да нямам контузии. В кариерата си имах два трудни момента. На мача Черно море - Славия си контузих коляното и не играх 6 месеца. Пак с екипа на Черно море за малко не си счупих глезена. С Локо (Пловдив) травмирах пак коляното и имах проблеми.
 
Би ли приел оферта от чужд клуб?
Подобно нещо трябва да се обмисли доста сериозно. Най-важно е да уточним с жена ми и децата всичко. Аз живях в България сам 4 години и не ми беше приятно. Сега когато са тук няма да ги оставя.
 
Свикна ли с българските порядки?
Да, разбира се. Толкова време вече съм тук, че няма накъде. Аз по принцип бързо се адаптирам с новостите.
 
Мислил си какво ще правиш, ако Спартак недай си боже изпадне?
Никой не мисли за изпадане, но ако все пак се стигне дотам ще говорим с Живко Великов и ще преценим какво ще правим. Всички в клуба знаем много добре в каква ситуация сме. Ние сме в дъното на таблицата. Във всеки мач трябва да "крадем" точки. Не може да изпускаме положения, както в мачовете с Локо в Пловдив, Беласица и Локо (Мездра). Всеки обаче знае какво гоним и се раздаваме. Знаем пределно ясно какво да направим за да се спасим. За победата на Миньор в Сливен имам мнение, но ще го оставя за себе си. Не съм смятал колко точки ще са ни необходими за оцеляване. Колкото по-рано ги спечелим, толкова по-добре ще е.
 
Какво мислиш за мача със Славия?
Ние играхме добре срещу тях и се представихме достойно. Гледахме мача на "белите" с "армейците" и видяхме представянето им. Славия е отбор, който върви напред, както и ние. Не е сигурно, че ще печелим навсякъде.
 
Как си обясняваш пропуските на нападателите?
Не съм компетентното лице да да давам оценка на нападателите. Надявам се да се отпушат. Има си треньори, попитайте тях.
 
Режимлия ли си?
Когато се захвана с нещо, го правя докрай. Като футболист изпълнявам всичко, което е необходимо, за да бъда такъв. Необходим е огромен труд, за да станеш професионалист. Ако не се раздаваш на тренировка и не изпълняваш нещата поставени от треньора, ще дойде момент в който нещата няма да се получат.
 
Как гледаш на многото мачове, които се излъчват по телевизията?
Положително. Телевизията е супер. Колкото мачове повече се дават, толкова по-добре.
Манталитетът и психиката са доста назад в развитието си в България. Това е най-важно за един играч. Мениджъри и зрители те наблюдават и така е по-лесно да излезеш навън.
 
От кои треньори научи най-много у нас?
- И от Ясен Петров, Илиан Илиев, Ераносян, Пламен Марков, Стойчо Младенов и Херо съм взел много. Имам тетрадка със записки. Позволявал съм си да кажа какво мисля, както за отношението им към играчите, така и за начина им на тренировки. Не може всичко да е хубаво и всичко да ми харесва. Мисля да стана треньор, да изкарам поетапно всички нива. Още от лятото започвам.
 
Кой беше най-силният отбор в който си играл в България?
Мисля си, че това е "Локо" (Пловдив). Там и аз играх най-добре. В "Нафтекс" бяхме непостоянни.
 
Кой ще стане шампион?
Искам шампион да е различен от ЦСКА и Левски отбор. Казах в началото на годината, че това ще е "Литекс". Дали ще станат - не знам.
 
Кой е най-добрият български футболист?
Най-добрият играч на България е Стилиян Петров. Харесвам и Мартин Петров. Добър е като футболист и като характер. Поне в последните мачове на националния отбор обаче Стенли беше най-добър. Харесвам футболисти, които мислят. Бербатов е на върха, няма какво да го коментирам.
 
А в родното първенство?
- Мартин Камбуров може да вкара от 2 положения 3 гола. Пълен професионалист е.Много добър играч също е Пламен Крумов, който играеше на много високо ниво.
 
Какво е отношението ти към поведението на агитката на Спартак?
Поведението ми към клуба, съотборниците и журналистите е само едно - уважение. Дали феновете са прави или не - не знам. Труден въпрос. В домакинския мач срещу ЦСКА бяхме като гости. В такива мачове феновете ни са много важен фактор и определено ни липсваха изключително много.
 
 
Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки