Мариян Огнянов: Мястото на Черно море е в топ 6

Илиан Илиев стабилизира отбора, не мисля, че има тръпка у мен, когато играя срещу Левски, допълни футболистът

Мариян Огнянов: Мястото на Черно море е в топ 6
Полузащитникът на Черно море Мариян Огнянов говори пред "Тема спорт" преди гостуването на Левски днес. Юношата на сините страдаше в немалък период от време от травма, но вече е готов за игра. Той сподели мнението си за сегашния тим на моряците, както и за старши треньора Илиан Илиев. Огнянов отдели внимание и на младите футболисти при моряците, които са едни от малкото, на които се разчита в Първа лига. Нямаше как и да не сподели мнението си за случващото се при сините. Той оцени и шансовете на Черно море в новия шампионат.
 
- Марияне, завърна се в групата на Черно море. Какво е твоето състояние? Готов ли си вече за игра, след като отсъства в немалък период от време?
 
- Да, смятам, че съм готов за игра. Вече оттам нататък старши треньорът си преценява дали да разчита на мен.
 
- Стартирахте с победа новия сезон (б.а. - успех с 3:1 над Ботев Враца) във Варна. Смяташ ли, че отново можете да превърнете стадион "Тича" в непревземаема крепост, след като през миналата кампания имахте затруднения именно у дома?
 
- Всички, които държим на Черно море, се надяваме точно това да стане, както е било преди време. Дано се получи. През миналия сезон до самият му край имахме добри игри. Сега стартирахме с победа, което е много хубаво, така че има предпоставки за такова нещо. Ще видим, времето ще покаже.
 
- Какви са впечатленията ти от работата с Илиан Илиев?
 
- Илиан Илиев е един от добрите треньори в България. Няма две мнения и спор. За съжаление последните три-четири месеца ги пропуснах, защото почти не се подготвях с отбора, а тренирах индивидуално. Като цяло неговата работа се вижда по резултатите които постигна в последно време. Определено стабилизира отбора.
 
- Как виждаш конкуренцията в отбора, след като се запозна вече и с новите попълнения в тима?
 
- Черно море има добри футболисти в момента. Познавам момчетата. Може да е клиширано, но знаем много добре, че конкуренцията е винаги в плюс за един футболист, така че е хубаво в отбора да има достатъчно опции на всеки пост. Това е много добре както за треньора, така и за играчите. Така няма да има отпускане.
 
- Извървял си пътя от юношеския до мъжкия футбол в Левски. Черно море е един от малкото отбори, които разчитат на свои кадри. Какви са наблюденията ти върху младите момчета в отбора?
 
- Има много добри момчета в тима. Млади футболисти, които с правилна работа може и да пробият във футбола. Дано им тръгнат добре нещата. Засега Мартин Минчев се разбива в правилна посока. Но това е доста тънка ситуация, понеже и аз съм извървял този път. Всичко зависи от юношата и треньора. Защото аз имам друго виждане за това прословуто налагане. Когото наставникът иска да те наложи, няма какво да го спре. Дори да направиш два-три лоши мача, треньорът, ако е зад теб, няма как да не се получи. А не да си измиват ръцете с младите. Ясно е, че трябва да имаш и качествата и да си добър футболист.
 
- Предстои ви двубой с Левски на стадион "Георги Аспарухов". Вече изигра доста мачове срещу сините. Има ли все още тръпка у теб при завръщанията ти на "Герена"?
 
- Не, не мисля че има тръпка, но определено това е един по-специалните мачове. Не е нещо различно, но все пак в този отбор съм бил десет години. Включвам това число и юношеския ми период. Винаги ми е било приятно да съм на „Герена".
 
- Чувстваш ли, че Черно море има сили да спечели нещо от гостуването си в София?
 
- Зависи от доста неща, но като цяло мисля, че ако изиграем един добър мач, напълно нормално е да постигнем нелош резултат за нас. Ще видим какво ще се случи. Левски е сериозен отбор въпреки всичките неприятни резултати за тях в последно време. Те си остават Левски. В тима има добри футболисти. Няма съмнение, че ще бъде много тежък мач.
 
 
- След раздялата с Делио Роси сините постигнаха победа над Ботев Пловдив в Коматево. Забелязваш ли подем при тях?
 
- Малко наблюдавах мача им с Ботев, но е факт, че взеха едно от тежките гостувания в първенството. Поне малко се съвзеха от отпадането от Лига Европа. Вижда се, че са в добро настроение, но се надявам след понеделник да не е такова. Да си направят победите в шампионата след предстоящия мач и тогава да влязат в още по-добра форма.
 
- Сините не направиха много трансфери през лятото, но кой ти прави по-голямо впечатление от техния състав?
 
- Аз и преди това казах, че не съм ги гледал толкова задълбочено, че да кажа кой. Знаем за добрите футболисти в Левски. Няма нужда да ги изброяваме. Медиите достатъчно ги възхвалявате. Наистина отборът притежава добри футболисти. Така че ни очаква много труден мач.
 
- Как виждаш конкуренцията в първенството?
 
- Каквото и да си говорим, Лудогорец е с едни гърди напред. Може дори и с повече. Ще е доста трудно да бъдат преборени. Ще видим какво ще се случи. Все пак има достатъчно мачове, но определено Лудогорец е фаворитът за титлата.
 
- Къде виждаш Черно море в цялата картина на шампионата? Какви са целите на тима през този сезон?
 
- Надявам се Черно море да е по-напред от предишния сезон. За съжаление миналата кампания, особено през първия полусезон, изпуснахме по доста нелеп начин много точки у дома и това ни попречи да сме в първата шестица. Дано този да сме там, защото като гледам останалите отбори, мястото ни е там.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки