Аутуори и Ел Маестро са бели лястовици

Футболът ни има нужда да избяга от капана на заучените фрази

Аутуори и Ел Маестро са бели лястовици
„Играхме добре, но нямахме шанс", „Съперникът ни само рушеше играта", „Все още сме не сме се сработили, имаме и нужда от две-три нови попълнения", „Съдията ги спаси", „Играхме срещу 14 души", „Бюджетът ни е за толкова, но ще се опитаме да покажем и повече", „Целта ни е да не изпаднем", „Млад отбор сме" и т. н.
 
От години фенове и журналисти плачат, че преди мач и след него слушат едно и също. Особено от победените. Родните футболисти и треньори са заровили главите си в добре изтърканите фрази, зле научени поговорки и нямат никакво намерение да си развалят рахата.
 
Нищо, че затъвайки в тази плява често избълват някакви глупости, от които могат да се възползват единствено рап изпълнителите ни и ще имат готов хит. Още по-страшно е да признаеш, че другият е играл по-добре от теб или поне колкото теб. Сакън, недей! Какво ще кажат утре за теб шефовете или феновете? Махайте го, слабак!
 
Далеч по-лесно е да извадиш от 100 кладенеца вода, за да си топлиш мястото. Затова и постъпка като тази на Пауло Аутуори в Стара Загора изглежда шокираща. Какъв е този бразилец, че си позволява да влиза в чуждата съблекалня и да стисне ръката на колегата си? Постъпката му събуди недоумение дори и в Александър Томаш, който е свикнал да се ръкува с другите треньори, гледайки на другата страна.
 
Така е у нас. То ние и на улицата не се поздравяваме, футболът ни обаче от години плаче за подобни джентълменски изяви. Защото това все пак е спорт, не е война. После се чудим, защо на стадионите ходели само лумпени. Ами какви други да са?
 
Към Аутуори не може да не прибавим и Несто Ел Маестро. Новият треньор на ЦСКА също се старае да пази културен тон и да си коментира своите. При това доста добре. И футболно. Може и да е роден на Балканите, но си личи, че е възпитан на друго място. Иначе вече да е вкарал няколко лозунга и една теория на конспирацията, с които да се хареса още повече на Сектор Г.
 
Той обаче упорито отказва да влезе в този капан, който утре може само да му изяде главата. Футболът ни имаше нужда от такива бели лястовици.
 
Сега обаче изниква един въпрос - дали другите ще се променят под тяхно давление? Отсега може да заложите, че подобно нещо няма да се случи. Най-много след мач или два Аутуори и Ел Маестро да се озоват в казана при останалите. 
 
Андрей Андреев, "Меридиан мач"

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки