Френски екипаж спечели Еко Рали България

Българите Калин Дедиков и Георги Павлов финишираха трети

Френски екипаж спечели Еко Рали България

Екипажът Дидие Малга/Ан Бонел с Рено Зои спечели Еко Рали България 2018. Французите се справиха най-добре с етапите от София до Вършец и обратно, в кръга от Световната купа на ФИА. Малга/Бонел оглавиха класирането за в надпреварата за електромобили, като още в първия състезателен ден двамата задържаха аванса си до самия финал.

 
 
Второто място е за испанците Хавиер Молто/Лорен Серано (БМВ i3), а подиума допълниха Калин Дедиков/Георги Павлов, също с електромобил на баварската компания.  Тимът Ре Спорт на Дедиков/Павлов грабна и купата в отборното класиране, след като вторият им екипаж Александър Шахов/Антоанета Дедикова се класира на 6-о място в генералното.
 
С победата на френския тим, родната за тях марка Рено взе купата при конструкторите, следвана от БМВ и Тесла. Именно с Тесла бяха най-добрите дебютанти – Милен и Радослав Маринов (Топ-рентакар) - 4-о място.
 
Освен кръг от Световната Е-Купа, Еко Рали България 2018 бе и част от т. нар. Балканска Еко Купа, в която влизат още рали Хайтек Еко-Мобилити в Гърция и Тесла Рали в Сърбия. 
 
В ранглистата за регионалния шампионат победители станаха Дедиков и Павлов, а България е водач в класирането по нации. В Националната купа за хибридни автомобили, както и в Балканската, триумфираха Антоний Попхристов/Никола Урдов (Индустриал Комерс, Хюндай Ионинг Плъг).
 
Специалната купа на Общините отиде в ръцете на рали-легендата Стоян Апостолов и дъщеря му Павлина Апостолова, които бранеха честта на община Бургас. Втори се класира отборът на Столична община, който взе това място и в отборното класиране. 
 
Най-добре представилият се дамски екипаж пък бе този на Атанаска Иванова/Силвия Николова (Екарс.БГ, Рено Зои). Общо 19 машини - 17 електромобила и 2 хибрида, взеха участие в Еко Рали България, с което надпреварата подобри миналогодишното си постижение от 15 екологични возила. 
 
Следващият кръг от Световната купа на ФИА е Солар Кар Рейс в Япония, следвано от рали Ню Енерджис в Полша.
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки