Пет от пет за академията на Берое през уикенда

Серията от проверки приключи с мача на Берое U19 срещу Локомотив (Пловдив)

Пет от пет за академията на Берое през уикенда

Пет победи в изиграните пет контролни срещи през уикенда записаха отборите от Академията на „Берое“.

Два от успехите са на сметката на „Берое“ U15. Най-малките представители на школата в Елитните групи се наложиха в петък с 4:0 над „Спартак“ (Плевен) и в събота с 3:0 над „Розова долина“. Пет от общо седемте попадения за тима в двете срещи бяха дело на Красимир Тодоров, по веднъж се разписаха Метин Ферди и Михаил Каменов.

„Условията за игра в Плевен бяха много тежки, заради дългото 5 часово пътуване в едната посока и високите температури. Не показахме много от това, което можем, но има и такива мачове, в които характера трябва да се тества. Доволен съм от момчетата и съм сигурен, че ще си извадим ползите и уроците от този мач. Още много неща има за учене и усъвършенстване, така че сме далеч от оптималното си ниво“, коментира след срещата в петък наставникът на „Берое“ U15 Радостин Александров.

„Срещу „Розова долина“ предвид голямата умора, момчетата се справиха добре. Има доста детайли, върху които трябва да се фокусираме и да надграждаме, но с течение на подготовката ще се изградят нещата“, допълни той. Следващата контролна среща на старозагорци е на 4 август срещу Царско село.

Втори успех през седмицата и общо трети в контролите записа „Берое“ U17. След като се наложиха над“ Арда“ във вторник, в събота момчетата на Атанас Рибарски се наложиха с 2:0 над „Етър“ (Велико Търново). И двете попадения бяха дело на Тони Николов като второто дойде след точно изпълнена дузпа. Играчите на Берое U17 диктуваха събитията на терена, особено през второто полувреме. „Зелено-белите“ създадоха и множество положения, но успяха да реализират само две. „Все още има какво да се желае от играта ни срещу топката“, заяви след двубоя наставникът на „Берое“ Атанас Рибарски. През тази седмица тимът ще тренира на собствената си база, а в неделя заминава на лагер в Боровец. Там ще бъдат изиграни още три контролни срещи – с „Локомотив“ (Пловдив), „Лудогорец“ и „Левски“.

Първа контролна среща изигра през уикенда „Берое“ U16. Тимът, воден от Сидер Димитров се наложи с 3:1 над „Верея“. „Зелено-белите“ бяха догонващи в резултата, но успяха да изравнят след попадение на Ивайло Михайлов. Нови две попадения – на Атила Ахмед и един от играчите на проби оформиха крайният резултат. „Зелено-белите“ доминираха през цялото време на двубоя, но не успяха да се възползват от създадените многобройни положения и позволиха на съперника първи да открие резултата. Преди да отбележат изравнителното попадение играчите на „Берое“ пропуснаха още няколко ситуации.“Като цяло съм доволен от представянето на играчите с оглед периода и многото нови хора“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ Сидер Димитров. Следващата контрола на тима е на 4.08 срещу „Царско село“.

Серията от проверки приключи с мача на „Берое“ U19 срещу „Локомотив“ (Пловдив). Срещата бе първа от подготвителния лагер на тима на Боровец, „Берое“ се наложи с 2:0.Попаденията бяха дело на Мануел Емилов през първото полувреме и Стоян Иванов след почивката. Двубоят се игра в Самоков вместо в Говедарци заради дъжда, който вали в района в последните дни. Участие в мача не взеха Иван Георгиев и Велин Желязков, които са с травми. „Доволен съм от агресивната игра. Бяхме компактни, а линиите близо, точно това е, което изисквам от играчите. Имаше и тактическа дисциплина, а това е най важното. Искам да подобрим играта с топка, да бъдем по комбинативни“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ Слави Жеков. Следващият двубой на старозагорци на лагера в Боровец е на 1 август срещу „Лудогорец“.

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки