Лудогорец с нов опит да разбие унгарския бетон

„Орлите“ гостуват във Фелчут за мач реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига

Лудогорец с нов опит да разбие унгарския бетон

Тази вечер от 21:00 часа на стадион "Панчо Арена" Лудогорец ще се изправи в мач реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Видеотон.

В първия двубой възпитаниците на Пауло Аутуори не успяха да вземат аванс - стигнаха само до 0:0, въпреки че бяха отборът, който диктуваше събитията на терена.

Унгарският шампион бе доволен от резултата в Разград. И със сигурност ще иска събитията във Фелчут тази вечер да наподобяват тези отпреди седмица.

В Лудогорец цари оптимистично настроение, въпреки коварния резултат от първата среща. Те са убедени, че са по-класният отбор и могат да го покажат.

Тимът и друг път е попадал в такава ситуация, но е успявал да се измъкне от нея. Сигналната лампа обаче светна и в мачовете на родна сцена - равенство с Берое и минимални успехи с по 1:0 над Славия за Суперкупата и Етър. Затова разградчани ще трябва да натиснат педала. Само така ще могат да разбият унгарския бетон.

Пауло Аутуори е доста прагматичен треньор. От началото на кампанията той много рядко прави промени по състава. Прибягва до тях едва когато му е необходима ротация, за да запази свежи титулярите си.

Затова тази вечер се очаква под рамката отново да е бразилецът Ренан дос Сантос, още повече че той направи силен мач срещу Берое (1:1) в Стара Загора. Пред него ще излязат Моци и Форстър, а като бекове ще действат Натанаел и Сисиньо.

В средата на халфовата линия ще са капитанът Светослав Дяков и Лукас Саша. По крилата ще нападат Мисиджан и Вандерсон, а тон в играта трябва да дава Марселинъо. На върха на атаката ще е румънецът Кешеру, прогнозира "Тема спорт".

Вчера бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев, който отлично познава повечето от играчите в отбора, си позволи съвет към Пауло Аутуори.

"Трябва камшикът да бъде невидим. Един треньор трябва да умее да извлича оптималното от играчите, а не просто това, което той си е наумил да иска да го прави. Прави му чест, че е схванал това, че не трябва да прави драстични промени", коментира Дерменджиев пред Нова спорт.

Видеотон също не се очаква да покаже нещо по-различно от това в Разград. Тимът на Марко Николич ще действа здраво в отбрана. Целта му ще е да неутрализира Марселиньо и да не оставя никакви празни пространства за играчите по фланговете Вандерсон и Мисиджан. В предни позиции унгарците ще гледат да достигнат до статични положения, от които да застрашат вратата на орлите.

Най-вероятно Николич ще пусне в предни позиции Марко Шчепович и опитния Данко Лазович. Зад тях се очаква да действа звездата Хусти. От бившия унгарски национал се очаква много.

Ясно е, че ще стане здрав мач. Залогът е огромен, защото тепърва приходите от Шампионската лига стават големи. Ако елиминират Видеотон, орлите ще срещнат в следващия кръг победителя от двойката Малмьо - ЧФР Клуж (шведите спечелиха първия мач с 1:0 в Румъния).

Ако отпаднат, то орлите ще срещнат в третия квалификационен кръг на Лига Европа някой измежду босненския Зрински и малтийския Валета (1:1 в първия мач в Босна).

Всичко ще стане ясно тази вечер, като срещата от 21:00 часа ще бъде пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще я проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки