Безобразна игра, безобразен съдия и Лудогорец е АУТуори! (ВИДЕО)

Разградчани отиват в Лига Европа след мощна издънка в Унгария

Безобразна игра, безобразен съдия и Лудогорец е АУТуори! (ВИДЕО)

Лудогорец напусна безславно турнира Шампионска лига, след като бе отстранен от унгарския МОЛ Види във втория квалификационен кръг с общ резултат 0:1. Първият двубой завърши 0:0, а днес разградчани понесоха поражение с 0:1. Така "орлите" продължават в Лига Европа. Днешният сблъсък бе изпълнен с много напрежение, единоборства и нарушения, а Върджил Мисиджан бе изгонен след втори жълт картон, който бе даден за симулация. Холандецът падна в наказателното поле след сблъсък с противников футболист, но съдията реши, че футболистът е симулирал и показа втори картон в 40-ата минута. Пет по-късно Хаджич вкара единствения гол в мача, който се оказа достатъчен за МОЛ Види. Унгарците ще срещнат победителя от двубоя Малмьо - Клуж, докато Лудогорец ще играе в Лига Европа срещу победителя от Жрински Мостар - Валета.

Първото полувреме започна добре за разградчани, които потърсиха гола още с първия съдийски сигнал, организирайки няколко добри атаки. В 5-ата минута Вандерсон организира бърза контраатака, потърси включилия се Мисиджан, който загуби лесно единоборството с Фиола.

Постепенно Види изравни играта и на свой ред потърси попадение, а след грешка на Дяков можеше да се стигне до проблеми за Ренан, но Ковач шутира неточно.

Марселиньо се сблъска с Лоик Него и бе ударен в гърдите от футболиста на унгарците, което сякаш му повлия на играта през останалата част от полувремето.

Швиерчок опита директен обстрел от фаул в 38-ата, но нямаше нужната точност и прати встрани от целта.

В 39-ата минута Върджил Мисиджан сякаш се подхлъзна в наказателното поле, реферът видя в това симулация за дузпа и показа жълт картон. Това беше втори за футболиста на Лудогорец и гостите останаха с човек по-малко в края на първата част.

В 42-ата Лоик Него отправи удар от малък ъгъл, но Ренан бе добре позициониран и отби в корнер. При центрирането стражът отби и удар на Стопира. В края на редовните минути домакините поведоха. При центриране отляво Стопира отклони за Хаджич, който с глава насочи в мрежата, а Козмин Моци не успя да избие от голлинията.

С човек по-малко Лудогорец трябваше да се брани много по-често след почивката. Още в 47-ата минута домакините имаха шанс да удвоят, но голмайсторът Хаджич стреля неточно.

В игра за „орлите” влезе Горалски, който отправи силен удар в 54-ата, но над целта.

Българският тим трудно създаваше опасности пред вратата на Ковачик,  а в 77-ата минута единствено отличната намеса на Ренан запази гостите в мача. Хусти бе оставен непокрит, последва удар, който Ренан успя да парира с една ръка.

Влезлият като резерва Жоао Пауло можеше да се превърне в герой за своя тим в 82-ата, но след негов удар от фаул топката срещна напречната греда.

В добавеното време Лоик Него бе изведен сам срещу Ренан, пусна топката между краката на вратаря, но ударът бе лек и неточен и извади в аут. Финалният щурм на „орлите” не доведе до нищо и Лудогорец отпадна във втория кръг на Шампионска лига.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки