Пената: Ел Маестро има конкретна мисъл как да стигне до успеха

Нахвърлят се на Мауридес като на късни череши, допълни легендата

Пената: Ел Маестро има конкретна мисъл как да стигне до успеха
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю преди да замине заедно с отбора за гостуването на Адмира в Австрия. Той коментира реванша в Лига Европа, работата на Нестор Ел Маестро, представянето на новия нападател Мауридес и евентуалните сблъсъци с Копенхаген в 3-ия кръг на ЛЕ пред "Тема спорт".
 
- Господин Пенев, какви са очакванията ви за реванша с Адмира?
 
- Позитивни. Хубавото е, че Виена е по-близко място до България и ще могат доста привърженици да подкрепят отбора. Освен това имаме фенове в региона - Германия, Чехия... Ще бъдем и няколко ветерани, както в Рига. Надявам се, че нашата публика ще е доста голям брой. Иначе реваншите винаги са сериозни. И с два-три на нула да си победил в първата среща, не бива да се отпускаш. Треньорите и състезателите трябва да са много отговорни, футболистите да не се пазят от контузии, а да влизат здраво в единоборството, защото победата ни трябва и във втората среща. В случая и 0:0 върши работа, но това изобщо да не си го и помисляме. Трябва да прескочим нулата - най-добре е да вкараме поне един-два гола. Хубавото е, че позапазихме сили в мача с Витоша. Нормално беше малко по-лежерно да играем в тази среща. Аз лично поздравявам треньора ни, защото проведе спокойно срещата. Похвали и за Витоша, който показа амбиция, имаха футболни моменти срещу ЦСКА. Още малко качество им трябва, но са тръгнали на прав път.
 
- Какви са впечатленията ви от Ел Маестро?
 
- Човекът говори добре, интелигентно, но това е нормално, защото има победи. Я да видим обаче какво му е на треньора на Локо Пловдив - Акрапович. След две загуби какво да обяснява - подготовки, селекция, едно-друго, обаче губят. Така че, като побеждаваш, е лесно да се говори. Важното е, че ЦСКА печели, а и има конкретна мисъл как да се стигне до успеха във всяка среща. Не се мъчим по терена, а през миналия сезон имаше такива двубои. Нестор има пълен картбланш. Да се надяваме, че всичко около отбора ще е нормално и няма да има контузии. Сега срещу Адмира ще се наложат някои промени, защото Бодуров и Малинов са наказани за Европа, но в ЦСКА има достатъчно материал, който да ги замести. Треньорът си знае нещата. Няма да му даваме акъл. Човекът се справя добре. Като имаш победи и генералите нищо не могат да ти кажат. Така беше едно време. Даже ще те почерпят една водка или нещо безалкохолно (смее се).
 
- Как се представя новият централен нападател Мауридес?
 
- Все още прави първите си стъпки в отбора, но като цяло бразилците виреят добре при нас. От тази държава сме имали неведнъж звезди в ЦСКА и Мауридес няма да е първата. Трябва да го поздравим. Вкарва голове, харесва ми и движението му по терена. Най-важното е да бъде здрав, защото другите отбори вече започнаха да го "целят". Все едно, че се нахвърлят върху последните череши или кайсии за сезона, така го атакуват. Но той е кораво момче.
 
- Като евентуален съперник на ЦСКА в третия кръг на Лига Европа се очертава Копенхаген. Какви са шансовете на отбора срещу датчаните, ако се стигне до такива сблъсъци?
 
- Ще е доста трудно. Знаем ги Копенхаген - скандинавци, здрави момчета, дисциплинирани. Имат и доста опит в евротурнирите, където са постоянно присъствие в последните години. Обаче нищо не се знае. ЦСКА има добри изпълнители и става все по-конкурентен. Имаме какво да противопоставим срещу датчаните, но нека все пак да стигнем до мачовете с тях.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки