Полицията на крак заради страх от ексцесии, около 800 фена идват от Сплит

Хайдук пак в късметлийски хотел

Полицията на крак заради страх от ексцесии, около 800 фена идват от Сплит
Около 800 фенове на Хайдук се очаква да подкрепят днес тима на стадион "Васил Левски".
 
Част от тях пътуваха с чартъра до София, но по-голямата се чака да пристигне у нас по обед организирано с автобуси. Хърватите се опасяват, че може да се стигне до стълкновения с привърженици на Левски, който бе отстранен преди година от Хайдук за Лига Европа.
 
Тогава отново имаше напрежение между агитките, като привърженици на сините атакуваха с пиротехника посред нощ хотела на съперника - "Хилтън" зад НДК. На сайта на клуба от Сплит бе пуснато съобщение до феновете на отбора за това какво ги очаква в София, как да се сдобият с билети и къде ще са настанени на стадиона - сектор Г. 
 
Столичната дирекция на вътрешните работи пък предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за спазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролнопропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.
 
Привържениците на Славия ще бъдат пропускани от вход 1 и 2 на сектор А, а феновете на гостуващия отбор - през вход 21 и 22 на сектор Г. Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полицията.
 
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17:30 часа. Билетите са по 10 лева.
 
От Хайдук пък обявиха, че ще са в същия хотел, който преди година им донесе късмет срещу Левски. Тогава хърватите пак биха у дома с 1:0, а на реванша удариха сините с 2:1.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки