Сензациите в пресата: ЦСКА близо до още един полузащитник

Европейски клуб с оферта за Натанаел

Сензациите в пресата: ЦСКА близо до още един полузащитник

Най-интересните теми от българския печат днес, 2 август:

 

„24 часа”: ЦСКА близо и до още един полузащитник

 

ЦСКА е много близо до подпис и с опитен атакуващ полузащитник. Очаква се той да бъде представен в близките дни. Имало да се уточняват съвсем малко подробности около преминаването му. Халфът е с европейски паспорт и няма да заема място за чужденец.

На тренировката във вторник пък за първи път се появи и новото попълнение Евандрр да Силва, който бе закупен от Коритиба като вариант за заместник на Мауридес, ако нападателят бъде наказан или контузен. Той трябва да бъде картотекиран и дори да е на разположение на Нестор Ел Маестро още за домакинството на Дунав в неделя.

С привличането на халфа селекцията на ЦСКА за новото първенство вероятно ще приключи, като ще се чака единствено ако има нещо качествено на пазара. Трансферният период в България приключва на 7 септември, когато редовния сезон на елита почти ще бъде преполовен.

 

„Меридиан мач”: Европейски клуб с оферта за Натанаел

 

В офисите на Лудогорец е дошла оферта за левия бранител на тима Натанаел Пимиента. Тя е от западноевропейски клуб, чието име се пази в тайна и е на стойност около 2 млн. евро. Все още не е известно дали въпросното предложение ще бъде прието. Факт е, че заради привличането на национала Антон Недялков раздялата за толкова добри пари с Натанаел няма да е фатална. Той дойде в Разград през 2015 г., малко след краха с Милсами и от тогава се наложи като твърд титуляр при всички треньори. Той записа над 80 мача във всички турнири и има гол от фаул на не кой да е, а на ПСЖ. 27-годишният футболист бе силно желан навън точно преди година. Тогава обаче бразилецът подписа нов договор с Лудогорец.  Говори се, че той е бил близо до трансфер в португалския гранд Спортинг Лисабон. Тепърва ще има развитие по този казус. Иначе в Лудогорец са показали нагледно, че знаят как да продават защитници. Жуниор Кайсара отиде в Шалке срещу 6 млн. евро, Хосе Паломино премина в Аталанта срещу 4 млн. евро, а само преди месец Игор Пластун бе купен от Гент за 3 млн. евро.

 

„Тема спорт”: Ботев Пловдив остана само с един вратар

 

Нов проблем се стовари на главата на старши треньора на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия дни преди мача с Етър. Срещата с отбора на Краси Балъков е в петък от 18:30 часа в Коматево, а канарчетата останаха само с един вратар. Мартин Димитров - Китаеца е с контузия в глезена и от няколко дни не тренира с отбора. Вчера преждевременно заниманието напусна и Иван Чворович, който почувства силни болки в кръста. Така на разположение на Белия остана само Кайзер. Той бе титуляр и в първите два мача с Левски и Септември Сф. Централният защитник Димитър Пиргов, който бе готов за болярите, отново е почувствал болки. Под въпрос за мача с Етър е и Васил Шопов.

 

„Тема спорт”: Сашо Ангелов взе Джалилов, Иво Харизанов напусна

 

Старши треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов прибра изгонения преди дни от Локо Пловдив краен защитник Искендар Джалилов. Таджикистанецът подписа с черно-белите това лято, но след загубата у дома с 2:4 от Славия в неделя бе изритан от собственика Христо Крушарски. Наставникът на врачани обаче реагира бързо и веднага взе бранителя.

Врачани се разделиха с друг защитник Иво Харизанов. 27-годишният футболист напуска тима след 35 мача. През миналия сезон спечели промоция за елита, но вчера двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки