Кирил Ивков: Стоянович оглавява отбор без идеи

Новият треньор е прав да иска играчи, време е да се назначи и спортен директор

Кирил Ивков: Стоянович оглавява отбор без идеи
Бившият защитник на Левски и член на Надзорния съвет на клуба Кирил Ивков заяви, че след като най-накрая сините са освободили Делио Роси, сега е време да бъде назначен и спортен директор, който да помага на новия треньор Славиша Стоянович.
 
"Визитката на Славиша Стоянович никак не е лоша, дано само да не стане както с Делио Роси. Но при всички положения ще е по-добър от него, защото аз съм крайно недоволен от италианската "звезда".
 
Нормално е словенецът да иска нови футболисти. Добрите отбори имат по 22-24 играчи и на пост имат по двама души. При Левски не е така. Дори ако един бек на сините се контузи, цялата работа се обърква. Видя се и срещу Черно море. Затова е много прав Стоянович да иска нови играчи, съгласен съм с него.
 
Според мен словенецът трябва да промени много неща в отбора. Може би на първо време дисциплината по време на мач. Хубавото е, че той е възпитан и усмихнат човек. Добре разсъждава и засега изглежда, че всичко му е на "ти". Не е като Делио Роси, който не е говорел с футболистите и не беше общителен. Аз имах информация за това. Всичко на майтап го изкарваше... Сякаш нямаше комуникация между отбора и щаба.
 
Предимство в това отношение за Стоянович е, че ще се разбира по-лесно с езика и няма да му е необходим преводач - поне за българите в състава. Но при всички случаи трябва да поправи нещо много сложно за оправяне - в момента в отбора няма никакви идеи, липсва стремеж да се тръгне в атака и да се направи нещо. Първото полувреме срещу Черно море футболистите го проспаха.
 
Много хубав мач направиха в Пловдив, сега трябваше да победят и моряците, а след това идват мачове с Ботев Враца и Дунав. Изпусната бе златна възможност да не се загубят точки 7-8 мача. А отборът се провали още при първото си домакинство на "Герена". Делио Роси ли ги научи по този начин да играят - да пазят гърба си, а оттам нататък, каквото стане? Лошото е, че се контузи отново Паулиньо. Защо трябваше да се бърза с неговото включване?", заяви Кирил Ивков пред "Тема спорт".
 
Той също като Стоянович призова ръководството да назначи силна фигура, която да се занимава със спортно-техническата дейност. 
 
"Крайно време е в Левски да има спортен директор, който да си разбира от работата и да им каже какво трябва да се прави. Друго е да има такъв човек, към когото да има респект. Просто им се чудя на хората в клуба защо не поканят Наско Сираков. Доказал се, авторитетен е и обичащ отбора си човек. Какво повече трябва да искаме? Наясно е с нещата.
 
Много добре познавам Асен Букарев. Изключително момче. Ако го бяха върнали на поста спортен директор или мениджър, какъвто беше, нямаше да се съгласи. Той явно иска да прави треньорска кариера. Сега като помощник-треньор, но постепенно да натрупа знания и за старши. Той е достатъчно интелигентен. Може би единствено му пречи, че не се кара на никого и е прекалено добър", завърши Ивков.

 

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки