ЦСКА тръгва през Виена за Копенхаген

Червените ще преследват първа победа като гост в евротурнирите от 8 години насам

ЦСКА тръгва през Виена за Копенхаген
Тази вечер от 20:00 часа ЦСКА излиза срещу Адмира Вакер в Австрия в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа.
 
В първата среща червените бяха безапелационни на "Армията" - победа с 3:0. Затова вече гледат с едно око към следващото стъпало, на което най-вероятно ще срещнат датския Копенхаген.
 
В ЦСКА обаче не бива да се успокояват прекалено много преди реванша тази вечер. А да подходят уверено, както го сториха и в първия мач. На континенталната сцена с всяко действие можеш да натрупаш престиж. Преминаване в следващата фаза носи не само значителни финансови дивиденти, но и допълнително уважение.
 
В Адмира проблемите с лопата да ги ринеш. Тимът се представяше много добре през миналата кампания, но през тази трудностите го затрупват една след друга. В три официални мача тимът не е отбелязвал гол. Поражението с 0:3 от ЦСКА не е единственото с този резултат. Той бе записан и при домакинството на Рапид Виена в неделя. Инкасирана бе и загуба за Купата на Австрия от доста слаб съперник.
 
В Адмира спряха да мечтаят за продължаване напред още преди седмица. Сега ще играят за достойнството си. В състава едва ли ще има големи промени. На пейката обаче ще се завърне старши треньорът Ернст Баумайстер, който не бе в София за първата среща заради лични проблеми.
 
В ЦСКА се надъхват за първи успех в гостуване в евротурнирите от 2010 година насам. Последното бе отново на австрийска земя, при това срещу далеч по-респектиращ съперник - 2:1 над Рапид Виена на "Пратера" пред 50 000 зрители. Това стана в двубой от груповата фаза на Лига Европа. Сега червените отново имат амбиции да достигнат до това стъпало.
 
Треньорът Нестор Ел Маестро ще трябва да се съобразява при избора на титулярен състав. Наказани за двубоя са Николай Бодуров и Кристиян Малинов. Контузии пък продължават да лекуват Станислав Манолев, Енрике Рафаел и Стойчо Атанасов. От тях Манолев ще се върне първи в игра.
 
Очаква се наставникът на ЦСКА да не прави промени под рамката и в защита спрямо състава с Адмира от мача в София. На вратата пак ще е Черниаускас, а пред него ще действат Секулич, Перейра, Чорбаджийски и Жеферсон. Разместване най-вероятно ще има в средата на халфовата линия.
 
Там почти сигурно Ел Маестро отново ще пусне Пинто и Бикел. Наказанието си вече изтърпя Тиаго - португалецът ще се завърне в ролята на плеймейкър. Почивка може да получи Жоржиньо, който е неизменен титуляр от началото на сезона. Ако това се случи, по фланговете ще започнат Едвин Джеси и Кирил Десподов, който вкара първите два гола във вратата на Адмира при класиката на "Армията" преди седмица. На върха на атаката ще е Мауридес.
 
Очаква се ЦСКА да действа спокойно и да не се хвърля рисковано в атака. Това го предразполага резултатът от първата среща. Мачът в Австрия е отлична възможност червените да изпробват още някоя новост - такива треньорът Нестор Ел Маестро не спира да вади на показ. За разлика от гостуването в Рига сега армейците няма да са обременени, а ще могат да действат разкрепостено. Защото са наясно, че пътят през Виена ще ги изведе до Копенхаген.

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки