Сензациите в пресата: Левски поиска над 1 млн. евро за Ейолфсон

ЦСКА чака отговор за Бодуров от УЕФА в понеделник

Сензациите в пресата: Левски поиска над 1 млн. евро за Ейолфсон

Най-интересните теми от българския печат днес, 4 август:

 

„Тема спорт”: Левски поиска над 1 млн. евро за Ейолфсон

 

Левски е поставил цена от над 1 милион евро на централния защитник Холмар Ейолфсон. 27-годишният защитник е желан от френския Нант. Представители на елитния клуб бяха на „Герена" по време на двубоя на сините с Черно море (2:2). Те са били уведомени и за цената на исландския национал.

През лятото Левски откупи Ейолфсон за около 500 хиляди евро от Макаби Хайфа. За правата му сините искат да получат 3 пъти повече. Преди това бранителят играеше на „Герена" като преотстъпен от израелския тим. За сините Холмар има общо 31 двубоя във всички турнири, в които е отбелязал 1 гол. Той остави зад гърба си силен сезон. След него той попадна в селекцията на Исландия за участието на световното първенство в Русия.

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович не е склонен на този етап сините да се разделят с основни играчи. Той държи тимът да бъде подсилен с поне двама футболисти - единият централен нападател, а другият - бек.

 

„Тема спорт”: ЦСКА чака отговор от УЕФА за Бодуров в понеделник

 

ЦСКА вече е подал официално жалба до УЕФА за наказанието на капитана Николай Бодуров след мача в Рига. Бранителят отнесе санкция от 3 срещи заради мелето след края на двубоя. Ако тя не бъде намалена, Бодуров ще пропусне първия двубой с Копенхаген. На "Армията" се надяват Дисциплинарната комисия към УЕФА да намали наказанието му с една среща и той да е на линия още следващия четвъртък. Решението се очаква в понеделник. Самият Бодуров заяви: 

"Изгорях без вина. Аз не съм най-кроткият, това всички го знаят. Но този път се опитах да разтървавам, за да не стават ексцесии. Явно обаче решението е по доклад и не са гледали запис, иначе наказанието нямаше да е за повече от една среща", каза Бодуров.

В доклада на съдията той е бил описан като инициатор на мелето, след като се сдърпал с капитана на Рига. Всички футболисти на ЦСКА, взели участие в реванша с Адмира, се опазиха от наказания, след като никой не бе декориран. В квалификационната фаза на международните турнири до спиране на състезателните права се стига при получаването на 3 жълти картона. От армейците в 4-те евросрещи досега по една санкция получиха Перейра, Секулич, Джеси и Десподов.

Бодуров ще играе утре срещу Дунав, а в мача участие ще вземе и другият наказан за първата среща с Копенхаген - халфът Кристиян Малинов. Той също беше участник в мелето в Латвия. Аут за двубоя с Дунав са контузеният Енрике и възстановяващият се от травма Манолев. Новият нападател Евандро да Силва пък има шансове да попадне в групата.

 

„Тема спорт”: Арда чака над 3000 зрители за първия си мач у дома

 

Арда приема днес Струмска слава Радомир в първото си домакинство за сезона във Втора лига. Както е известно, кърджалийци се завърнаха при професионалистите след 22-годишна пауза. Те започнаха сезона с победа над друг новак - Кариана Ерден, с 1:0. Днес се очаква момчетата на Елин Топузаков да прибавят нови три точки срещу Струмска слава, който през миналия сезон се спаси от изпадане буквално в последния кръг, надигравайки Оборище. Ръководството на Арда обяви цена на билетите от 5 лева, като очакванията са на стадиона да дойдат над 3000 зрители.

"Отдавна не е имало мач на ниво Втора лига в града. Интересът в региона е голям и се надяваме да дойде колкото се може повече публика", каза спортният директор на Арда Емил Кременлиев.

"Привържениците на Арда винаги са били основна опора на клуба. През миналия сезон подкрепата им мотивира допълнително футболистите и треньорския ни щаб за постигнатите успехи. Вярваме, че и тази година заедно ще имаме нови поводи за гордост както на "Арена Арда", така и далеч от Кърджали”, добавиха от ръководството.

 

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки