ОЧАКВАНО: ПСЖ с шеста поред Суперкупа на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дори без Мбапе и Кавани, шампионите изравниха рекорд на Лион и посрещнаха Тухел и Буфон с медали

ОЧАКВАНО: ПСЖ с шеста поред Суперкупа на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)
Пари СЖ спечели за шести последователен път Суперкупата на Франция, след като разби с 4:0 вицешампиона Монако.

Така първенецът на страната световен шампион изравни рекорда на Олимпик Лион по брой поредни отличия, поставен от „хлапетата“ в периода 2002-2007 година.

С две попадения за успеха в китайския град Шенжен се отличи Анхел Ди Мария, а по едно добавиха младоците Кристофър Нкунку (20 г.) и Тимоти Уеа.

Последният е на 18 г. и е син на клубната легенда Джорд, докато 40-годишният Джанлуиджи Буфон бе титуляр и започна с трофей кариерата си в ПСЖ.

„Принцовете“ бяха лишени от услугите на националите си Единсон Кавани и Килиан Мбапе, а и Неймар нямаше как да изиграе цял мач, тъй като ден по-рано се присъедини към подготовката на тима, така че се появи в 76-ата минута.

Дотогава хегемоните на Франция, водени от новия си германски треньор Томас Тухел, вече имаха класически аванс.

Тон за него даде аржентинецът Анхел Ди Мария в 33-ата минута, а в 40-ата юношата Нкунку се разписа в трети пореден мач.

След почивката синът на Джордж Уеа – Тимоти, оформи класиката, а в добавеното време Адриен Рабио асистира за втория гол на Ди Мария за крайното 4:0.

Така ПСЖ затвърди господството си във Франция и отново разби Монако (след 7:1, 5:0 и 4:1 през миналия сезон), който това лято продължи с разпродажбата на футболисти и се раздели с Фабиньо (Ливърпул) и Тома Лемар (Атлетико Мадрид), а освен това бе без своя капитан Радамел Фалкао.
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки