Милан излъга Барселона в мач без звезди

Нов номер донесе късмет на Силва, вкарва в последната минута

Милан излъга Барселона в мач без звезди
Отборът на Милан победи Барселона с 1:0 в двубой от турнира “Интернешънъл Чемпиънс Къп” на стадиона в Санта Клара, Калифорния.
 
И двата тима излязоха без най-големите си звезди, като отсъстващите от състава на каталунците бяха повече. Победното попадение за "росонерите" отбеляза Андре Силва в последните секунди на мача.
 
Първото положение беше за Барселона и дойде още в началните секунди. След това играта вървеше равностойно, а в 11-ата минута играчите на Милан претендираха за дузпа за игра с ръка на Марлон след силен удар на Борини, но такава не беше отсъдена.
 
В 41-ата минута гредата помогна на Милан след удар на Малком. Секунди по-късно и Мунир отправи опасен удар, който обаче беше извън очертанията на вратата. Така след едно полувреме, в което Барселона беше по-активният тим, двата отбора се оттеглиха на почивка без отбелязан гол, като оставиха развръзката за вторите 45 минути.
 
Втората част започна с две промени в състава на Барса, а първото положение беше пред вратата на каталунците, след като Чалханоолу отправи тежък удар, но влезлият като резерва Андре Тер Стеген спаси.
 
След един час игра и треньорът на Милан Дженаро Гатузо прибегна до смени, като извърши цели четири наведнъж. Мачът вървеше към 0:0, когато португалецът Андре Силва донесе развръзката в този не особено атрактивен двубой. Той осигури победата на Милан в последните секунди на добавеното време и така отбеляза първия си гол с новия си номер 69, след като деветката беше взета от дошлия под наем от Ювентус Гонсало Игуаин.
 
Така Милан постигна първа победа на турнира "Интернешънъл Чемпиънс Къп", след загубата с дузпи от английските Манчестър Юнайтед (1:1, 8:9) и с 0:1 от Тотнъм. "Росонерите" се завръщат в Италия, където ще продължат подготовката си за новия сезон в Серия А, който стартира на 19 август. Барселона пък остава без победа в турнира, след като в първия си мач загуби от Тотнъм след дузпи.

 

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки