Дунав ще подгрява ЦСКА за Копенхаген

Ел Маестро може да даде почивка на титуляри, гостите правят две промени

Дунав ще подгрява ЦСКА за Копенхаген
ЦСКА излиза днес срещу Дунав за пета поредна победа във всички турнири.
 
Армейците посрещат русенци от 20:45 часа в третия шампионатен кръг. Тимът, воден от Нестор Ел Маестро, има за цел да затвърди силната форма, в която влезе през последните две седмици.
 
Червените стигнаха до 4 поредни успеха при голова разлика 10:1, а днешният мач ще е генерална репетиция преди първия истински тест този сезон - домакинството срещу ФК Копенхаген за Лига Европа.
 
Настроението в ЦСКА е изключително приповдигнато, а отборът показва и доста солидна кондиция. Армейците изглеждат все по-респектиращо и ще опитат да го демонстрират с нова уверена победа.
 
Сред стартовите 11 на ЦСКА се връщат Бодуров и Малинов, които са с наказания в Европа. Двамата трябва да изтърпят по още една среща санкция - първата с Копенхаген. ЦСКА е обжалвал решението за Бодуров и утре очаква отговор от УЕФА. На "Армията" се надяват капитанът да получи зелена светлина от евроцентралата за двубоя с датчаните в четвъртък.
 
Около титулярния състав срещу Дунав Нестор Ел Маестро има няколко дилеми. И те по-скоро са свързани с това да започне да ротира състава, който да е свеж в сгъстения цикъл от двубои. Поради тази причина в центъра на отбраната до Бодуров може да застане Перейра. Последният има нужда от мачове в средата на защитата. От друга страна, Чорбаджийски е играл във всичките шест срещи на тима до момента и може да седне на пейката.
 
Въпросителна има и кой да е партньор на Малинов. Вариант е Пинто отново да играе, като португалецът не е пропуснал нито една минута в 6-те официални срещи този сезон. Той обаче може да получи почивка преди първата среща с Копенхаген и вместо него на терена да е Бикел или Антов. Поне на този етап Ел Маестро не разчита на Антов като титуляр в шампионатните срещи поради необходимостта от по-офанзивни действия. Така партньор на Малинов днес се очертава да е или Пинто, или Бикел.
 
Другата дилема е по левия фланг на атаката, където вариантите са Жоржиньо и Джеси. Дотук Ел Маестро разчита твърдо на Жоржиньо, а Джеси пък е използван като джокер от пейката и направи няколко силни включвания като резерва. Този път ролите им може да са разменени.
Очаква се Десподов да стартира по десния фланг на атаката, като в случай че запише минути, това ще е първо негово участие в първенството този сезон. Кирил бе заменен още на почивката в реванша с Адмира (3:1) заради стомашни болки, но всичко около него е наред и той е на линия за Дунав. В групата влезе и новият нападател Евандро.
 
При русенци пък няма сериозни кадрови проблеми. Аут заради контузията е крилото Александър Александров, който спечели Купата на България с ЦСКА през 2016 г. В състава се очакват две промени спрямо успеха над Ботев Bp.
 
След наказания се завръщат Станоев и Попадиин. Първият ще застане на обичайното си място в средата на терена. Негов партньор ще е Балджийски. Патев пък ще е в защита вероятно за сметка на Лемперов. Извън 18-те остана плеймейкърът Сандес. Срещу Ботев като халф бе преквалифициран Патев.
 
Отборът, воден от Малин Орачев, е в преходен процес. Русенци се разделиха с доста основни играчи, а лятната селекция до този момент се изразява в цели 9 нови. Все още е твърде рано е да се говори за облик на тима, който дотук записа загуба от Витоша (1:2) и успех над Ботев Bp (3:1). Впечатление прави представянето на нападателя Ахмед Ахмедов, който бе привлечен от Поморие и вкара по един гол в първите две срещи.

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки