Петър Атанасов: Опазим ли Обертан, няма да имаме проблеми с Левски

Мисля, че с малко повече късмет ще останем в Първа лига, заяви голмайсторът на врачани

Петър Атанасов: Опазим ли Обертан, няма да имаме проблеми с Левски
Крилото на Ботев Враца - Петър Атанасов сподели пред "Тема спорт" мнението си за днешния двубой срещу Левски. Голмайсторът на новака в Първа луга е на мнение, че отбнорът му има своите шансове срещу "сините"
 
- Пепи, доволен ли си от началото на сезона - тимът все още няма победа, но ти играеш силно и успя да реализираш единствените до момента попадения за Ботев в първа лига?
 
- По-скоро съм радостен, че успях да вкарам два гола. Но, от друга страна, съм и нещастен, че отборът не успя да тръгне добре в Първа лига. Надявам се срещу Левски отново да се разпиша и вече да успеем да спечелим някакви точки.
 
- Какво не ви достигна в тези първи два кръга - допуснахте обрат на "Тича" от Черно море, а след това загубихте и от Дунав в Русе?
 
- Може би малко опит. Ние сме нов отбор. Вижда се, че играем добре. Донякъде нямахме и късмет. Допуснахме и леки голове. Отдаваме го на това, че тепърва навлизаме в Първа лига. Всички сме убедени, че ще дойде моментът да започнем да си вкарваме положенията, да стоим добре на терена и да трупаме точки.
 
- Наблюдава ли мачовете на Левски от началото на сезона? Можеш ли да кажеш кои са силните и слабите страни на сините?
 
- Да, гледах им мачовете. Силните им страни? Добър отбор са, който стои стабилно на терена. Мисля, че Габриел Обертан им е най-добрият футболист и ако успеем да го опазим смятам, че няма да имаме чак толкова проблеми. Доколкото знам, другият им по-остър футболист Паулиньо е контузен. През пролетта той се представяше много добре. За други чак толкова силни страни не мога да се сетя... Защитниците на сините също се представят стабилно.
 
- Има ли разочарование в отбора, че мачът няма да се играе на стадион "Христо Ботев" във Враца, а ще се състои в Монтана?
 
- Разбира се. Разочарованието не е само при нас в отбора, но и у хората в целия град. Когато се разхождам, виждам, че ги е яд. Те няма да имат възможността да напълнят стадиона във Враца и да създадат много хубава атмосфера. Но на този етап това е положението – ще домакинстваме в Монтана. Жалко за почитателите ни. Вярвам обаче, че доста хора ще ни подкрепят и на "Огоста", защото наистина има сериозен интерес към мача. Според мен стадионът ще се напълни, еуфорията е голяма. Ние имаме нужда от подкрепа, за да успеем да вземем нещо от Левски.
 
- До момента имате две загуби. Мислиш ли, че отборът ще се спаси от изпадане с оглед на представянето на останалите отбори?
 
- Считам, че ако подобрим няколко детайла и започнем да вкарваме повече голове, да стоим по-добре в средата на терена и в защита, имаме големи шансове да останем в елита и да се утвърдим в него. Смятам, че няма чак толкова добри отбори в първенството. Всички горе-долу са на едно ниво и с малко повече късмет ще останем в Първа лига.

 

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки