ЦСКА продължава да мачка! Идва ред на Копенхаген (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" попиляха Дунав и се откъснаха на 5 точки от Лудогорец

ЦСКА продължава да мачка! Идва ред на Копенхаген (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА записа трето поредна победа в първенството, след като спечели с 3:0 домакинството си на Дунав Русе. Мауридес и Десподов вкараха по едно попадение, а капитанът на гостите Мартин Ковачев си заби нелеп автогол, за който вината е на вратаря Антонов.
 
 
"Червените" са лидери в класирането с 9 точки, на две пред втория Левски и на пет пред Лудогорец, който след третия кръг е едва 7-и.
 
Успехът срещу Дунав дойде в много важен за ЦСКА момент. Само след четири дни на отборът му предстои моного важен мач с датския Копенхаген от трети квалификационен кръг на Лига Европа.
 
 
Двубоят на "Армията" започна с голова възможност за ЦСКА. Едвин Джеси центрира в наказателното поле на Дунав, където Кристиан Малинов засече топката с глава, но ударът му мина встрани от вратата.
 
В 11-ата минута Джеси беше изведен сам срещу Станислав Антонов, пробва да го преодолее, но избяга встрани от вратата. Халфът все пак успя да центрира, Тиаго засече топката от въздуха, но ударът беше неточен.
 
 
Грешка на вратаря на гостите можеше да доведе до попадение във вратата му в 20-ата минута. Боксираната от Антонов топка попадна на главата на Бодуров. Капитанът на ЦСКА обаче не успя да нанесе силен удар и стражът улови.
 
Четири след това фрапантен пропуск направи Мауридес. Джеси нахлу отляво, подаде към бразилеца, който от границата на малкото наказателно поле не уцели вратата.
 
 
В 32-ата минута Дунав стигна до първата сериозна опасност пред вратата на домакините. Светослав Ковачев стреля, но неточно.
 
Натискът на ЦСКА даде резултат в 39-ата минута, когато Мауридес отбеляза дежурния си гол. Той се разписа с глава след центриране на Борис Секулич.
 
 
В добавеното време на първата част нова грешка на Антонов му струва скъпо. Той излезе извън наказателното си поле да пресрещне Джеси, стигна пръв до топката, но след намесата му тя се удари в крака на Мартин Ковачев и влетя в мрежата на Дунав - 2:0.
 
След почивката ЦСКА продължи да натиска. В 51-ата минута. Вратарят на Дунав отрази удар на Едвин Джеси, а при добавката Кристиан Малинов разтресе гредата.
 
 
Малко след това и Кирил Десподов записа името си сред голмайсторите. Нападателят финтира играч на гостите в наказателното поле и от малък ъгъл вкара за 3:0.
 
Десподов можеше да отбележи още едно попадение в 63-ата минута, когато обаче ударът му с глава мина до гредата. Секулич също беше близо до гола в 68-ата минута, когато Антонов спаси.
 
В 71-ата минута в игра се появи най-новото попълнение на "червените" Евандо Да Силва. Дебютатът дори получи шанс да вкара след извеждажо подаване на Мауридес, но стреля встрани от вратата.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки