Петър Стойчев: Антъни има възможност да се пребори за бронз на европейското

"Антъни е състезател, който България може би не е имала, толкова е талантлив"

Петър Стойчев: Антъни има възможност да се пребори за бронз на европейското

Носителят на рекордните 11 световни купи по плувен маратон Петър Стойчев смята, че Антъни Иванов има възможност да се пребори за бронзовия медал на Европейското първенство по плуване в Глазгоу.

„Вярвам, че Антъни вече натрупа опит в големи състезания и е съхранил сили. Преди няколко часа разговарях с него и баща му. Единственото, което той ми каза, че ако успее да направи тактически правилно упражнението, както го е тренирал със своя треньор, вярва, че може да се доближи до най-доброто му време и дори да го подобри с малко. Това може би ще му даде възможност да се пребори за бронзовия медал. Защо за бронзовия? Защото според мен, двамата унгарци са с една класа над останалите в днешния финал. Може би първите две места ще бъдат запазени за Унгария. Вярвам, че Антъни има огромни шансове довечера да награди себе си и България с бронзов медал“, коментира Стойчев.

„Няма никакво значение, че е със седмо време. Хубаво е, че той е един от най-младите във финала. Вярвам, че това ще му помогне да възстанови от тези две тежки плувания. 200м делфин е изключително тежка дисциплина. До този момент той е преплувал дисциплината два пъти, а сега му предстои трети път. Младостта винаги помага в такива ситуации“, добави той.

„Вярвам, че той ще влезе доста свеж във финала. Притеснява го самото време в Глазгоу, тъй като е студено и ветровито, неприветливо. Сигурен съм, че той ще зарадва България с медал. Това е един уникален успех. Говорим за една от най-тежките дисциплини. Антъни е състезател, който България може би не е имала. Толкова е талантлив. Той вече е сред най-добрите в плуването. Той е феномен в българското плуване и голямо име. Хубаво е, че младите ще имат пример и ще се стремят да постигат неговите резултати“, каза още Петър Стойчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки