Сензациите в пресата: Турски клуб вади 300 000 евро за Балтанов

Хайдук си хареса Георги Йомов

Сензациите в пресата: Турски клуб вади 300 000 евро за Балтанов

Най-интересните теми в българския печат днес, 6 август:

 

„Меридиан мач”: Турски клуб вади 300 000 евро за Лъчезар Балтанов 

Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов е пред трансфер в турски елитен клуб, пише „Меридиан мач". В клуба е пристигнала оферта за 200 000 евро за халфа, която на този етап е била отхвърлена. Самият Балтанов е разбрал от мениджъра си за интереса от Турция. Той е разговарял с ръководството от клуба и е изявил желание да напусне Ботев, ако офертата задоволява клуба. Капитанът е обяснил, че вече му е време да излезе в чужбина, за да изкара пари. На този етап шефовете на „жълто-черните" не бързат с отговора си към Лъчезар Балтанов. Турците пък от своя страна вече са подготвили оферта от 300 000 евро за халфа. Очаква се до края на седмицата да има развитие около сделката, а на този етап е по-вероятно Балтанов, който е юноша на Левски, да бъде продаден.

Евентуален трансфер ще вкара свежи пари в касата на Ботев, което пък ще предизвика няколко входящи сделки. Припомняме, че старши треньорът на „канарчетата" Николай Киров наскоро обяви, че в отбора му ще дойдат нови имена, ако бъде продаден някой от настоящите му футболисти.

 

„Тема спорт”: Верея взе черногорски халф от Рига

 

Селекцията във Верея продължава с пълна пара. И след третия кръг потокът от нови играчи при старозагорци не спира. Клубът подписа с още двама чужденци. Единият от тях идва от съперник на ЦСКА в Лига Европа това лято - Рига. Това е 23-годишният черногорски халф Милан Вушурович. Той идва във Верея като свободен агент. Седмица след отпадането на латвийците от армейците полузащитникът разтрогна своя договор, тъй като се оказа ненужен. Вторият нов е украинецът Денис Василйевич, който играе като централен защитник. Очаква се през тази седмица те да бъдат картотекирани и да са на разположение на старши треньора Иван Колев за петъчното гостуване на Локо Пд. 

"Двамата идват от страни извън ЕС и се надявам да успеем бързо да ги уредим", коментира старши треньорът на старозагорци пред "Тема спорт". Както е известно, преди дербито с Берое верейци уредиха друг чужденец - френския юноша на Ланс Билел Аит Малек. Така към днешна дата наставникът Иван Колев вече има група от 24 футболисти. Проби продължава френският нападател Дмитрий. Той приличал визуално на бившия таран на Берое и Левски Жуниор Мапуку. Играчът притежавал солидна физика. През тази седмица се чакат още двама чужденци, които също ще изкарат проби. 

 

„Меридиан мач”: Хайдук си хареса Георги Йомов

 

Един от най-големите таланти на Славия - Георги Йомов, е хванал окото на треньора на Хайдук Сплит Желко Копич. Младокът игра много силно в реванша с хърватите, когато вкара гол, а освен това даде чудесен пас на Милчо Ангелов, но нападателят пропусна да отбележи от чиста ситуация и да изведе „белите" напред в резултата. Политиката на Хайдук е свързана с привличането на младоци, а в момента Йомов е на 21 години и определено може да развие още повече своя потенциал, ако премине в един от грандовете на балканския футбол. Внукът на легендата на Левски Тодор Барзов започва своя четвърти сезон в Славия. До момента той има общо 54 мача и 8 гола за „белите" в Първа лига, 8 двубоя и 1 гол за Купата на България и 6 срещи и 1 попадение в Европа. Именно Йомов бе човекът, който вкара последната дузпа срещу родния си Левски във финала за Купата на България на 9 май.

Славия обаче едва ли ще се раздели евтино с един от най-добрите си футболисти. „Белите" вече доказаха, че няма да спират никой от своите таланти, като само за последната година продадоха Петко Христов на Фиорентина и Калоян Кръстев на Болоня. Очакват се още трансфери на Андреа Христов и Стефан Велков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки