Баскетболен треньор: Ударихме дъното

Хайде малко повече скромност и работа на игрището, призова Петко Маринов

Баскетболен треньор: Ударихме дъното
Тази седмица бе обявено решението на арбитражната комисия към БФБ за невалидност на избора на председател и членове на треньорската комисия. В тази комисия е и Петко Маринов – едно от най-големите имена в българския баскетбол, който изрази своето отношение към събитията.
 
Специалистът с безброй успехи като треньор и играч коментира отношенията между треньорите и сподели своята гледна точка за това как трябва да работи треньорската комисия пред BGbasket.com:
 
„Първо, правим лошо впечатление пред обществеността със събитията, които се случват. Треньорската работа трябва да се върши на паркета, а не да се следят процедурни хватки и т.н. Второ, нека видим постиженията на треньорите от предишния състав на треньорската комисия и в този на Иван Чолаков.
 
В края на краищата трябва да има някакво уважение към хора, които са се доказали – и Иван Чолаков, и Славко Димитров, и Георги Божков, и Росен Барчовски, и Петко Делев. Да сравняваме ли техните постижения с тези на предишните, някои от които никога не са били треньори на мъжки или женски отбор. Ставаме свидетели на процедурни хватки, а не е необходимо да се занимаваме с тези неща”, заяви убедено Маринов.
 
„Ние стигнахме дъното. Борим се за задни места в дивизия В на европейските първенства за подрастващи. Това, което искам да кажа, е – хайде малко повече скромност. Аз не съм си позволявал и не съм имал самочувствието да казвам кой работи и как и кой – не. Аз няма да бъда в никаква треньорска комисия. Нека да бъдем малко по-скромни и да работим повече. Непрекъснатите вражди са характерни за малки хора, а как с малки хора ще направим големи дела?”, попита риторично баскетболният спец.
 
„Преди време треньорската комисия се наричаше треньорски съвет и аз като млад треньор се отчитах пред забележете какви имена – Димитър Митев, Георги Чомаков, Славчо Бояджиев, Тони Божанков. Когато говорех с тях те бяха седнали, а аз стоях прав, защото тези хора бяха доказани и като треньори, и като хора. В предишната треньорска комисия има хора, които не са били старши треньори на отбори. Моите уважения към Любо Минчев, но трябва да има някои граници, които трябва да се спазват. Пак казвам – треньорската работа е в залата на паркета, а ние се занимаваме с процедурни хватки”, каза още Маринов.
 
 „Според мен треньорската комисия трябва да има страхотен контрол над треньорите в България. Самият факт, че стигнехме до дъното показва, че трябва да има някакъв контрол и изисквания. В тази треньорска комисия, изключвам себе си, защото така или иначе щях да си подам оставката, тъй като имам достатъчно работа. Ако мога да помогна, разбира се, винаги ще бъда насреща. Но от останалите – Чолаков, Барчовски, Божков, Димитров, може да се научи нещо. Най-важната функция на комисията е контрол над работата, както и повече скромност”, посъветва треньорът.
 
„Призовавам за обединение, защото отношенията, на които ставаме свидетели напоследък, просто ме разочароват. Да, винаги между колеги е имало напрежение, но никога на показ не са излизали такива неща. Нека започнем да работим, защото напоследък май само си изказваме мнението, но нищо повече. Искам да завърша с това, че всички треньори сме големи длъжници на българския баскетбол“, завърши Петко Маринов.

 

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

Ужас! Почина бившият баскетболист на Спартак (Пл) Илия Станков

Той си отиде след борба с коварна болест

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки