Ел Маестро: Не може да сме диви срещу Копенхаген, трябва да сме умни

Странно е, че всичките ми офанзивни играчи са в добра форма, допълни спецът

Ел Маестро: Не може да сме диви срещу Копенхаген, трябва да сме умни
Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори детайлно за двубоите с Дунав и Копенхаген.
 
Той заяви още, че според него Левски вече ще е по-солиден заради новия си треньор и също ще е фактор в първенството. 
 
"Срещу Дунав се защитавахме много солидно и не допуснахме никакви положения. Щастлив съм от интензитета и динамиката ни. За първи път мога да кажа, че ЦСКА изглеждаше донякъде като моя отбор. Държахме топката, но не прекалено дълго, веднага търсехме пасове в дълбочина зад защитата - това ми хареса. Евандро имаше шанс да вкара гол, изглежда много жив, активен и мотивиран, което е доста добре", каза Нестор.
 
„Трябва да играем много силно като отбор срещу Копенхаген. Може би за първи път този сезон ще излезем срещу по-добър състав от нас. Всичко е възможно. Това е огромен шанс за нас. Не можем да бъдем диви в тези срещи. Трябва да ги изиграем умно и да сме солидни", добави Ел Маестро.
 
"Имам много офанзивен потенциал на свое разположение и в общи линии взимам решението кой да играе в атака спрямо съперника. Моята работа е да си троша главата с тези неща. Това не е решително, защото, когато момчетата са концентрирани и мотивирани, както срещу Дунав, няма голямо значение кой къде играе.
 
Доволен съм и от настоящия състав. Ако не планираме да продадем някого, можем да останем и в този вид. Ако някой напусне, друг ще трябва да дойде на негово място. Сега изглеждахме по-солидни и концентрирани в защита, отколкото в реванша с Адмира. Секулич направи добър мач, с Бодуров нещата са по-различни, той е нашият лидер и капитан. Чорбаджийски играе много силно този сезон", допълни Нестор.
 
"Странно е, че всичките ми офанзивни играчи са в добра форма. Най-трудното ми решение е кого да оставям извън 11-те, но това е прекрасно затруднение. Избирам на база съперника или това, което чувствам, че ще ни свърши работа в конкретния ден. Хубаво е да имаш такива проблеми.
 
Докато имаш добър дух в отбора, а ние имаме такъв, можеш да използваш играчите когато и както искаш. Който и да е на терена, концепцията не се променя, а ние не спираме да печелим", отчете Ел Маестро.
 
"Не мисля, че нашата лига е ЦСКА срещу Лудогорец. Трябва да имаме повече уважение към Левски, който е вторият най-голям клуб в България. Те имат някаква инерция. Не познавам лично новия треньор на Левски (б.р. - Славиша Стоянович), но съм запознат с работата му. Беше много успешен в Цървена звезда. Чувам от всеки, че е фантастичен човек и в отборите му винаги има много хубава атмосфера. Можем да очакваме по-силен Левски от сега нататък", допълни Нестор.
 
На въпрос дали се чувства по-фантастичен от Славиша Стоянович, Ел Маестро отговори: 
 
"Не знам дали той се чувства фантастичен, аз поне не се усещам като такъв. Имаме още много мачове, твърде голям е стресът, за да се чувствам фантастичен".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки