Вижте какво поиска Стоянович от ръководството на Левски

Славиша Стоянович настоява "сините" да задържат най-ярката си звезда

Вижте какво поиска Стоянович от ръководството на Левски

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович е заявил пред ръководството на клуба, че иска на всяка цена Габриел Обертан да бъде задържан в отбора.

Наставникът желае да се процедира, както със случая на централния защитник Холмар Ейолфсон.

Словенецът настоява съставът да бъде граден около двамата, които са водещите в отбраната и офанзивната линия на тима.

Към Габриел Обертан има интерес от няколко чуждестранни клуба, а през месец юли апетити бяха заявени и от втородивизионния френски Ланс.

На този етап Стоянович не желае да се разделя с един от най-постоянните си играчи и е заявил това в прав текст на ръководството.

На словенеца му се е понравило представянето на Обертан най-вече с това, че той умее да задържа топката, да отваря пространства за своите съотборници и да ги подхранва с изгодни подавания, както бе при попадението на Станислав Костов във вратата на Ботев Враца. 


От началото на сезона французинът се превърна в лидер на тима и не случайно при отсъствието на Божидар Митрев и Иван Горанов му бе поверена капитанската лента, която носи в двубоите срещу Черно море и Ботев Враца.

Обертан има договор за още един сезон с Левски и получава едно от най-големите възнаграждения в клуба заедно с Холмар Ейолфсон и Жорди Гомес. 

Една от целите на ръководството в момента е да се отърве от високото възнаграждение на испанеца, чието представяне не отговаря на парите, които получава.

Габриел Обертан игра във всички пет мача на сините през новия сезон - трите за първенство и двата двубоя с Вадуц в Лига Европа, но не успя да се разпише. 

Той нацели дясната греда на „моряците“ при равенството 2:2 на „Герена“, припомня „Тема спорт“.  

До момента за „сините“ бившият играч на Манчестър Юнайтед има 3 гола в 40 мача от всички турнири. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки