Петър Жеков: Срещу Копенхаген няма да стане с един герой

Датчаните са крив отбор, вторият мач ще е по-лесен, заяви легендата

Петър Жеков: Срещу Копенхаген няма да стане с един герой
Легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков даде своетом мнение и препоръки за предстоящия тази вечер сблъсък между „червените” и ФК Копенхаген. Двубоят е от 20:45 часа и ще се играе на стадион „Васил Левски”.
 
„Мачовете с Копенхаген ще са много трудни, те са яки момчета, крив отбор. От друга страна, няма какво да се плашим от тях. Мисля, че Копенхаген са от нашата черга и като цяло силите са изравнени. Може и да са малко подобри, но това се компенсира, няма проблеми. Трябва да са спокойни, да се сборим с тях.
 
Не знам как ще подходи Нестор Ел Маестро. Нищо чудно да опита да играе за 1:0 или 0:0, но това е футбол, трябва да има и други планове в главата. Малко ме притеснява, че той е много млад още, на 35 години е, липсва му опит. Аз много добре знам какъв съм бил на 35 години, какъв съм бил на 45 или на 60 години. Има някои неща, които явно ще се оправят в движение при ЦСКА. Хубаво е първият мач да го изиграем добре, а вторият ще е по-лесен, защото тогава се връщат капитанът Бодуров, Малинов.
 
Няма как да разчитаме само на един герой в тези мачове - на Десподов или на някой друг. Ако чакаме само на тях, ще има да почакаме. А в тези европейски мачове всички момчета трябва да играят на ниво, да има добри футболисти във всяка линия.
 
Не бива и да играем с твърде голям респект срещу Копенхаген, не са нещо повече от нас. Спомням си, че навремето преди мача с Аякс Божков и Симолията ни казаха да се опитаме да паднем с по-малко в първия мач, а ние ги гледахме като извънземни в съблекалнята. Е, биха ни първия мач, но на реванша им го върнахме. Но пък помня и друго. Ние тогава още не бяхме в отлична форма, беше в началото на сезона.
 
След мача в Холандия два дни ходихме из Панчарево всички футболисти с мускулни трески. По време на самия мач жилите ни щяха да изскочат от напъване, а на холандците нищо им нямаше. Тогава нямаше и разузнаване, от външно министерство били казали, че Аякс е много добър отбор, но ние това си го знаехме.
 
Има начин да се бие Копенхаген, въпреки че някои от нашите футболисти са нови и не се познават добре. Трябват им 40-50 дни, за да влязат в ритъм. Жребият за следващия кръг не беше много добър с Аталанта и Апоел, но ние да си гледаме тези мачове сега, да не прескачаме етапите. Лудогорец пък извадиха късмет, могат пак да влязат в групите на Лига Европа. Те ще играят с отбори, които и ЦСКА няма да има проблем да бие”, заяви Жеков пред "Меридиан мач".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки