Английският трансферен прозорец затвори без гръмки сделки

Манчестър Юнайтед остана само с един голям трансфер това лято, макар Жозе да искаше три

Английският трансферен прозорец затвори без гръмки сделки

Английският трансферен прозорец затвори днес точно в 19:00 часа, един ден преди началото на сезона във Висшата лига.

Утре Манчестър Юнайтед и Лестър Сити ще открият сезона в най-популярното първенство в света с двубой на „Олд Трафорд“ от 22:00 часа българско време.

Още миналата година клубовете от елита на Англия постигнаха договорка трансферният прозорец да затваря преди началото на сезона.

В последния ден на трансферния прозорец нямаше гръмки сделки от водещите клубове, като най-активен бе тимът на Евертън, който привлече двама футболисти на Барселона – защитника Джери Мина и халфа Андре Гомеш, както и бразилския национал Бернард, който идва със свободен трансфер от Шахтьор Донецк.

Новаците във Висшата лига също използваха последния момент за подсилване на съставите си, като Уулвърхепмтън привлече белгийския национал Леандер Дендонкер, а Фулъм даде 30 милиона паунда за халфа на Олимпик Марсилия Андре-Франк Замбо Ангуиса.

За съжаление на феновете на Манчестър Юнайтед, клубът така и не успя да привлече още едно ново попълнение, въпреки че последните усилено се говореше, че Жозе Моуриньо иска нов централен защитник. Най-пасивен това лято бе тимът на Тотнъм, който не купи, но и не продаде нито един футболист.

Отборите от Висшата лига все още могат да взимат играчи под наем до края на 31 август, а лошата новина за тях е, че отборите от другите първенства могат да купуват техните състезатели до края на месеца.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки