България ще гони медалите на Евро 2018 по мини футбол

Мачовете на българския отбор от турнира ще се предават по БНТ HD

България ще гони медалите на Евро 2018 по мини футбол

Българският национален отбор по мини футбол за мъже заминава с оптимизъм за Евро 2018, което ще се проведе между 12 и 19 август в Киев, Украйна. На официална пресконференция, проведена в Националната футболна база "Бояна" днес, председателят на Българска асоциация мини футбол Братан Братанов, селекционерът на "лъвовете" Даниел Несторов и един от лидерите в състава ни Алексей Степанов споделиха очакванията си за предстоящата надпревара, в която родните национали ще се опитат да подобрят класирането от миналогодишното издание на континенталните финали. На първенството в Чехия през 2017 г. България достигна до четвъртфиналите, където отпадна драматично от тима на домакините с 0:1.

"Отборът ни прогресира с бързи темпове. Съвсем наскоро имахме възможност да премерим сили в контролни мачове с 6-кратния европейски шампион Румъния и показахме, че по нищо не им отстъпваме. Това ми дава оптимизъм, че в Украйна ще се представим на ниво. Правим го единствено от благородни подбуди, не преследваме никакви комерсиални цели. Всичко е в името на България и на това все повече хора да се запалят по мини футбола, който е най-широко практикуваният спорт в света. Това би било от полза на обществото ни като цяло. Искам да благодаря за оказаната подкрепа на Българския футболен съюз и лично на президента Борислав Михайлов", сподели Братанов.

На Евро 2018 България ще е в една предварителна група с отборите на Ейре, Босна и Херцеговина, Казахстан и Албания. Първите два тима във всяка група ще продължат на четвъртфинал. Отборите ще се състоят от 5 полеви играчи и един вратар, а мачовете ще се играят на изкуствена настилка. Размерите на терена ще са 25 на 50 метра. "Ще дадем всичко от себе си, за да се представим достойно. Миналата година загуба с един гол разлика ни спря по пътя към медалите, надявам се сега да стигнем по-далече. Защо да не се поздравим и с купата", каза от своя страна националният селекционер Даниел Несторов.

"Направихме наистина силна подготовка. Заминаваме за турнира в състав от 15 футболисти, които вложиха изключителна енергия и желание да се подготвят максимално добре. Ние сме аматьори, но желанието ни е да зарадваме всички българи. Дано в края на турнира страната ни да се гордее с нас", добави Степанов.

Мачовете на българския отбор от турнира ще се предават по БНТ HD.

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки