Ивет Лалова: Утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите

"Наистина много се надявам във финала на личен рекорд"

Ивет Лалова: Утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите

Ивет Лалова-Колио се класира с трети резултат за финала на 200 метра на Европейското първенство в Берлин. Българката завърши втора в полуфиналната си серия с 22.65 секунди и утре ще спори за медалите в 21:45 часа българско време. В серията си Ивет беше победена единствено от шампионката на 100 м и защитаваща титлата си от Амстердам 2016 Дина Ашър-Смит с 22.33 сек.

“Определено не се влиза лесно на финал на 200 метра на европейско. Може би отстрани изглежда лесно, но не е. Днес ми пускаха съобщения, не българи, които ме питаха: “готова ли да взимаш медал?“, ти си си най-добрата, можеш си го. Честно казано, след като издържах това бягане и бягах така, значи съм добре. Много се притеснявах – бях в една еуфория и едно полупияно състояние. Не знаех къде се намирам, защото през последните няколко седмици имах невероятно много изживявания покрай тази моя контузия. В един момент си казах – ок, кракът е добре, но аз къде съм и къде останах в цялата подготовка. Работих върху всеки един метър от тези 200 метра от момента, в който решихме, че ще се съсредоточа върху 200 м и ще загърб 100 м. Утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите."

"Наистина много се надявам във финала на личен рекорд. Симоне ме успокояваше и казваше, че в момента, в който изляза, няма да усещам нищо. Странното беше, че когато бях зад блокчето,  изведнъж бях много спокойна. Почувствах се вкъщи – все едно вече съм била тук и съм го бягала това бягане. Може би толкова пъти съм го бягала в главата си, че се почувствах изключително спокойна. След това мина една еуфория, но контролирах бягането, знаех къде съм, знаех, че се движа зад британката и дори успях мъничко да се съхраня в последните метри, за да имам повече сили за утре”, каза Ивет, която е сребърна европейска медалистка на 100 м и 200 м от Амстердам 2016, след класирането си за финала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки