Двубоят между Берое и Ботев Пд - битка №100 за Тракия

Пълно равенство в дуела между Томаш и Киров

Двубоят между Берое и Ботев Пд - битка №100 за Тракия
Днешната битка за Тракия между Берое и Ботев Пловдив ще е под №100 между двата тима на ниво първенство.
 
Първият двубой между двата съперника е на 20 април 1958 г. в Стара Загора и завършва 3:2 за домакините. Пловдивчани имат 3 победи повече досега - 38 срещу 35. В момента и двата противника са във възход.
 
Заралии започнаха с две ремита срещу Славия и Лудогореи, като спечелиха и градското дерби с Верея. Ботев стартира с домакинска загуба с 0:1 от Левски, но впоследствие би с по 2:0 Септември Сф и Етър. Интересното е, че през август двата съперника са се изправяли в елита 8 пъти, като имат поделено надмощие - 4:4. Последните няколко двубоя под Аязмото гарантират сериозна резултатност.
 
Днешният мач ще е под №10 в треньорския дуел между Александър Томаш и Николай Киров. Балансът между тях е абсолютно равен - по 3 успеха и 3 равенства. Томаш, който се е изправял срещу Белия и с Верея, има леко предимство от един гол.
 
Беройци едва ли ще претърпят промени в стартовия си състав в сравнение с единайсеторката, която противопоставиха на Верея (2:0) в третия кръг.
 
Атаката на зелено-белите ще води Мартин Камбуров, който често реализира попадения във вратата на канарчетата. От втора позиция ще действа Борислав Цонев. Отляво на атаката ще оперира Меска, а отдясно Вандерсон. Двойка дефанзивни халфове ще образуват капитанът Мартин Райнов и Иван Минчев. Защитата пред словашкия вратар Перниш ще съставят Иван Бандаловски - отдясно, Александър Василев - отляво, а Камен Хаджиев и Ерол Алкан ще са тандем в сърцето на отбраната.
 
В случай че наставникът на старозагорци Александър Томаш се върне към по-дефанзивна тактика, както го направи в предишното домакинство срещу Лудогорец (1:1), сред титулярите в средата на терена ще е Александър Цветков. По-напред ще е Иван Минчев, а на крилото Цонев ще замени Вандерсон.
 
От своя страна наставникът на канарчетата Николай Киров отново ще заложи на печелившия си тандем в атака - Тодор Неделев и Стивън Петков. Двамата вкараха четирите попадения при победите с по 2:0 над Септември и Етър. На вратата пак ще започне Даниел Кайзер.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки