Сензациите в пресата: Славия пласира капитана си в Азербайджан

Хубчев ще следи за куп национали днес, закриват мъжкия баскетбол в ЦСКА

Сензациите в пресата: Славия пласира капитана си в Азербайджан

Най-интересните теми от българския печат днес, 11 август:

 

„Меридиан мач”: Славия пласира и капитана си, но в Азербайджан

 

След отпадането на Славия от Лига Европа президентът на „белите" Венцеслав Стефанов се активизира на трансферния пазар. След като Стефан Велков премина в холандския Ден Бош, а малко преди това Ивайло Димитров-Косъма замина за Арарат Ереван, сега на път към друга бивша съветска република - Азербайджан, е капитанът Емил Мартинов. Юношата на „белите" подписа нов договор след края на миналия сезон, но сега от Славия са решили да го пуснат без пари в неизвестен, поне за момента азерски клуб.

Любопитно е, че голяма част от футболистите от миналогодишния състав на Славия продължиха кариерите си в чужбина. И тук не слагаме гореспоменатите Стефан Велков и Ивайло Димитров. Костадин Велков премина в германския Кемницер, Абуд Омар в белгийския Серкъл Брюж, а Стефан Велев в румънския Сепси.

 

„Тема спорт”: Хубчев ще следи за куп национали днес

 

Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев се очаква да изгледа на живо днешната битка за Тракия между Берое и Ботев Пловдив. И двата съперника имат немалко играчи, които са в неговото полезрение за старта на новия турнир на УЕФА Лига на нациите. В началото на септември играем със Словения в Любляна (6 септември) и с Норвегия в София (9-и). От Берое Хубчев ще гледа Мартин Райнов, Иван Минчев, Борислав Цонев и Александър Василев. От канарчетата в плановете на националния селекционер са Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. В ложите под Аязмото се очакват и доста мениджъри от чужбина, както и около 5000 зрители по трибуните.

 

„Тема спорт”: Закриват мъжкия баскетбол в ЦСКА

 

ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон! Изключително неприятната новина бе потвърдена от основния благодетел на клуба и човека, който на практика го издигна от пепелта - Александър Чакмаков. Синът на първия капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков призна, че не може да продължи да издържа сам армейския клуб и без необходимата подкрепа най-вероятно ще се оттегли изцяло от баскетбола през лятото на следващата година. Чакмаков и Роберт Гергов се заеха с тежката задача да възстановят славния армейски тим през есента на 2012-а. В продължение на 6 години двамата направиха и невъзможното, за да изградят от нулата клуба и да имат функциониращи всички възрастови групи, от най-малките до мъжете. През лятото на 2016-а ЦСКА официално се завърна в мъжкия баскетбол, като започна участие в А група (второто ниво на България). Водени от Йордан Колев, червените записаха два поредни сезона, играейки изцяло със собствени кадри, произведени в школата на тима, предимно момчета на 17-18 години. Наравно с това Чакмаков се зае и с още по-трудната задача да изгради нова зала на клуба поради нарастващия интерес от страна на младежи да са част от него.

Така освен изцяло реновираната база на "Българска армия" бе взета и бившата гребна зала в местността Къро. След мащабен ремонт се очаква тя да бъде завършена до края на годината, като ще е с капацитет за около 600 зрители. По всичко личи обаче, че феновете на ЦСКА няма да могат да гледат мъжки баскетбол там. Още по-тежко обаче ще стане за клуба, ако Чакмаков преустанови да помага финансово и за школата, каквито намерения има. Всичко това би могло да доведе до нови черни дни пред ЦСКА и баскетбола на армейците. Клуб, който заема трето място по спечелени титли в историята на този спорт - 12, далеч пред следващия го Локомотив София с шест, който обаче отдавна вече не е част от мъжкия спорт.

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки