Константинов: Имаме някои мускулни проблеми, Боян ме притеснява

Тодоров по-скоро е вътре, отколкото извън отбора, допълни селекционерът

Константинов: Имаме някои мускулни проблеми, Боян ме притеснява
Националният отбор по волейбол за мъже приключи с първия етап от подготовката си за световното първенство. Съставът ни се завърна от триседмичен лагер на високопланинската база Белмекен и проведе двустранна тренировъчна игра в столичната зала „Христо Ботев“.
 
Минути след края на двубоя селекционерът на тима Пламен Константинов даде яснота около състоянието на волейболистите ни и настроението в отбора по-малко от месец преди началото на най-престижния форум.
 
„Играчите са натоварени и имат някои мускулни проблеми. Да кажем, че само Боян Йорданов чакаме да видим как е ситуацията, пак е мускулно. Надявам се да е само някакво разтежение, да не е повече. Слави Гоцев, Виктор Йосифов и Вальо Братоев си направиха фитнеса сутринта горе и тези, които трябваше да правят някаква терапия, решихме да не ги включваме и да ги оставим извън играта.
 
Някой направиха и шокуейв (б.р. ударно-вълнова терапия) и след това е добре да почиват 48 часа, така че да се върже със следобедната тренировка в понеделник във Варна примерно. Единствено малко повече ме притеснява Боян, надявам се само да е разтежение отзад на крака, но ще видим резултата.
 
Момчетата работиха здраво на Белмекен. Но един такъв лагер е тежък за тях, сигурно и изнервящ, и имат нужда да си починат малко психологически, не само физически. Виждате, че Скримов е възстановен. Ники Николов е добре. Той си има някакви хронични болежки, но няма драма. Теди Тодоров горе-долу го вдигнахме. Сега нещо пак го дръпна преди два дена, мускулно е пак, но не е нещо притеснително. При него големия проблем е кръста, дали ще издържи, но засега е повече вътре в отбора, отколкото вън.
 
За Дани Милушев знаете ситуацията, че нямаше как да го чакаме на Белмекен, но сега ще го видим как е във Варна все пак. Имаме го като идея, но да видим в какво състояние е. За Георги Братоев е ясно. Розалин Пенчев почувства умора в краката и той имаше да свърши малко специфична работа за него и затова го оставихме да почива, но няма някакви травми. В общи линии това, което е най-доброто според мен в момента, е тук.”
 
От понеделник, 13 август, волейболистите ни продължават своята подготовка в Двореца на културата и спорта във Варна, където ще домакинстват в първия етап на Световното първенство.
 
„Лъвовете“ са в Група D от груповата фаза заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати отвеждат тима до втората фаза в "Арена Армеец" в София от 21 до 23 септември.

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки