Майката на Мирела: Идваше ми да се гръмна!

"Не я познавах в толкова хазартна светлина"

Майката на Мирела: Идваше ми да се гръмна!

Не познавах Мирела в толкова хазартна светлина, обаяви майката на европейската вицешампионка Мирела Демирева - Валя. Тя разкри още, че е й е било трудно да гледа състезанието на дъщеря си. Атлетката ни пропусна 194 см и 198 см във финала на скока на височина, но с успешес скок на 200 см стана втова в Европа.

 
"Не съм очаквала да поеме чак такива рискове. Немските телевизионни коментатори са определели Мирелка като покер лицето на първенството. Факт е, че в последно време на Диамантенаталига така участва. Аз я питах няколко пъти: "мамо, защо пропускаш височините", а тя ми казваше: "аз трябва да правя опити над 2 метра, ако искам да съм най-горе”, обави Валя пред BGathletic.com.
 
След опита на Мирела на 194 см тя звъннала на съпруга си Красимир Демирев в София, за да го пита защо Мирела пропуска. Той й казал, че по-добре тя трябва да знае, защото е на стадиона. След като Мирела отказа да скача и на 198 см, Валя вече звъннала на приятеля й Мариян. Той я осветлил, че Мирела ще отиде директно на 2 м. 
 
„Ужасно се гледа състезание на детето ти от трибуната, Идваше ми да се гръмна, сподели Валя Демирева. - Няма такава емоция, дори на Олимпиадата не изживях тази емоция, която изживях тук. Много по-трудно се гледа състезание, когато си на стадиона. Но пък гледаш на всички емоциите, виждаш кой какъв характер има.”
 
„Треньорът й не дава насоки по време на състезание. Той я оставя, когато тя се състезава, да бъде сама на пистата. Ако има някакви грешки по разбега, само тогава я коригира, заяви Валя. - Мирела е отишла при него след 194 см и и му е казала, че отива на 2 метра. И той казал: „Добре, браво”. Аз винаги съм вярвала на Мирела. Тя винаги си решава какво да прави и си следва мечтата.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки